Sport

Doi antrenori schimbaţi după două etape din Liga Florilor! Râmnicu Vâlcea l-a prezentat pe Bent Dahl

După doar două etape disputate în Liga Florilor, nu mai puțin de 5 antrenori sunt în pericol de a-și pierde postul. SCM Râmnicu Vâlcea şi CS Mioveni au oficializat deja demiterile lui Kurtes şi Covaciu.
20.09.2021 | 20:10
Doi antrenori schimbati dupa doua etape din Liga Florilor Ramnicu Valcea la prezentat pe Bent Dahl
ADVERTISEMENT
20-09-2021
17:09

Bent Dahl, noul antrenor al celor de la SCM Râmnicu Vâlcea!

SCM Râmnicu Vâlcea l-a prezentat pe Bent Dahl, noul antrenor al echipei. Astfel, după doar două etape ca “principal”, Goran Kurtes a fost înlocuit de actualul antrenor secund al echipei naţionale a României: 

“Am ales Vâlcea pentru că este o șansă unică, Vâlcea fiind un club de top, cu performanţe istorice. Din această privinţă, mi-a fost foarte ușor să accept când SCM Râmnicu Vâlcea a venit cu această propunere.

De asemenea, echipa joacă un handbal bun, practică un stil modern, dar îmi doresc foarte mult să-mi imprim propria filosofie în jocul echipei. Sper ca împreună să revenim la cerințele așteptate de toată lumea și pe termen lung îmi doresc să fim în topul competiției interne”, a spus Dahl. 

Dacia Mioveni a anunţat şi ea despărţirea de antrenorul Gheorghe Covaciu. La meciul împotriva lui HC Zalău pe bancă va sta antrenorul secund, Daniel Gheorghe. În cărţi pentru a prelua echipa sunt Carmen Amariei şi Horaţiu Paşca. 

Se anunță unul dintre cele mai disputate sezoane din istoria Ligii Florilor. În campionatul românesc joacă cele mai multe campioane mondiale, europene și olimpice, iar bugetele echipelor sunt semnificativ mai mari decât în sezonul trecut.

Nebunie în Liga Florilor! Cinci antrenori sunt în pericol de a fi demiși

Nu mai puțin de 7 formații au ambiții de titlu și s-au întărit serios în intersezon cu jucătoare experimentate, foarte multe dintre ele din străinătate, dar care au evoluat la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Însă, pe cât de mari sunt investițiile, pe atât de repede își pierd răbdarea cei care conduc aceste cluburi. Din informațiile FANATIK, nu mai puțin de cinci antrenori din Liga Națională sunt în pericol de a fi demiși în perioada următoare.

Presiune pe Adi Vasile! Săptămână grea pentru CSM Bucureşti

CSM București este campioana en-titre a României și chiar dacă a început bine noul sezon, cu două victorii din două meciuri, postul lui Adi Vasile este în pericol. Oficialilor nu le-a căzut deloc bine faptul că CSM a pierdut finala Cupei României și a început cu o înfrângere la Esbjerg sezonul din Champions League.

ADVERTISEMENT

Deși, în mod oficial, șefii celor de la CSM București și-au declarat susținerea pentru Adi Vasile, antrenorul este sub mare presiune înainte de meciurile cu Rostov-Don din Champions League și Rapid, în campionat.

Minaur Baia Mare caută antrenor după două etape disputate

Minaur Baia Mare a ocupat locul doi în stagiunea trecută, însă noul sezon a început modest pentru echipa maramureșeană. Costică Buceschi a plecat înainte de startul stagiunii, iar în locul său a fost adus Raul Fotonea.

ADVERTISEMENT

După două înfrângeri în Liga Națională, postul antrenorului principal se clatină serios. Din informațiile FANATIK, oficialii grupării din Baia Mare caută un antrenor străin care să revitalizeze formația care a luat bronzul în EHF European League sezonul trecut.

SCM Râmnicu Vâlcea îl vrea pe Sandu Iacob în locul lui Goran Kurtes

SCM Râmnicu Vâlcea a rămas în această vară fără Florentin Pera, plecat la ȚSKA Moscova. Antrenor principal a devenit Goran Kurtes, însă şefii sunt nemulţumiţi de prestaţia echipei în acest start de sezon şi vor să facă o schimbare la nivelul băncii tehnice.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că principala variantă de înlocuire a lui Kurtes este Sandu Iacob. Rămâne de văzut dacă oficialii din Râmnicu Vâlcea vor mai avea răbdare cu Goran Kurtes, deşi echipa este neînvinsă în cele două etape în care a adunat patru puncte.

Kim Rasmussen, început cu stângul la Bistriţa! Danezul, sub presiune

Gloria Bistriţa are unul dintre cele mai mari bugete din Liga Naţională de handbal. Iar pretenţiile sunt la nivelul investiţiilor. În vară a venit Kim Rasmussen, câştigător al Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti.

Deşi aflat la început de mandat, Rasmussen este sub presiune. Echipa a pierdut primele două meciuri, cu Gloria Buzău şi CSM Bucureşti şi rădbarea oficialilor bistriţeni se apropie de final. Rasmussen are în continuare credit, mai ales că este de puţin timp la echipă, însă prestaţia echipei trebuie să se schimbe în perioada imediat următoare.

Primarul din Mioveni a cerut pe Facebook demiterea antrenorilor!

Nemulţumiri apar şi la echipele care îşi propun salvarea de la retrogradare. CS Mioveni a pierdut primele două meciuri din acest sezon, ambele în deplasare, cu Slatina şi Craiova, iar primarul a postat pe pagina de Facebook că vrea schimbarea antrenorilor.

Ion Georgescu s-a declarat extrem de nemulţumit de prestaţia echipei şi le-a cerut celor din Consiliul de Administraţie al echipei demiterea antrenorilor Gheorghe Covaciu și Daniel Gheorghe:

“Având în vedere rezultatele inadmisibil de slabe, înregistrate de echipa de handbal în primele etape de la începerea noului sezon competițional al Ligii Florilor MOL, rezultate care au adus un prejudiciu de imagine atât clubului cât și orașului, în contextul unor importante investiții financiare și transferuri la echipă, în calitate de reprezentant al comunității orașului, dar și ca susținător al sportului de performanță în orașul Mioveni, solicit de urgență Consiliului de Administrație și conducerii Clubului Sportiv DACIA MIOVENI 2012, demiterea / rezilierea contractelor celor doi antrenori ai echipei feminine de handbal!”, a fost mesajul edilului.

Început nebun de sezon! Presiune uriaşă pe antrenori

La Mioveni se pregăteşte inaugurarea noii săli, în luna octombrie, cu meciul din preliminariile pentru Euro 2022 dintre România şi Insulele Feroe.

După doar două etape scurse din Liga Florilor, presiunea pe antrenori este mai mare ca niciodată. Investiţiile sunt invers proporţionale cu răbdarea pe care o au managerii, pe umerii cărora cade responsabilitatea rezultatelor imediate cerute de unii edili sau membrii ai consiliilor locale sau judeţene.

  • 2 etape s-au scurs până acum din Liga Florilor
  • 7 echipe au ambiţii de titlu în acest sezon
ADVERTISEMENT