Nebunie în Premier League. Rafa Benitez, amendat cu 60.000 de lire pentru că a lăudat un arbitru

Alin Miu   
în Premier League
05/10/2018, 20:59
Nebunie în Premier League. Rafa Benitez, amendat cu 60.000 de lire pentru că a lăudat un arbitru
Rafa Benitez, amendat cu 60.000 de lire pentru că a lăudat un arbitru

Arbitrii sunt mai protejați ca niciodată în Premier League, iar managerii cluburilor din campionatul Angliei se gândesc de cinci ori dacă să-i mai critice sau nu. Cel mai rău a pățit-o recent Rafael Benitez, managerul lui Newcastle.

Acesta s-a ales cu o amendă de 60.000 de lire pentru o declarație făcută cu privire la arbitrul Andre Marriner, înainte de partida pe care Newcastle a disputat-o în luna septembrie cu Crystal Palace. Amenda pare cu atât mai drastică dacă ne gândim că Benitez a folosit mai degrabă cuvinte laudative la adresa oficialului.

Rafa Benitez, amendat cu 60.000 de lire pentru că a lăudat un arbitru

„Am mare încredere în Andre Marriner. Are foarte multă experiență, chiar dacă recordul lui cu jucătorii noștri nu este unul grozav ca număr de cartonașe roșii acordate” – au fost declarațiile pentru care Rafael Benitez s-a ales cu această amendă.

„Declarațiile media făcute de orice jucător, antrenor sau om din staff-ul clubului cu privire la arbitrii care oficiază partida nu mai sunt permise. Comentarii la adresa arbitrajului mai sunt permise doar la finalul jocului, cu condiția ca acestea să nu reprezinte atac la persoană” – se arată în comunicatul FA.

Benitez și-a acceptat sancțiunea și a declarat că nu va mai repeta greșeala.

Antrenorul se află într-o postură dificilă, Newcastle fiind fără victorie după șapte etape. A luat puncte doar din meciurile cu Palace și cu Cardiff, ambele disputate în deplasare. În această rundă, Newcastle joacă în deplasare cu Manchester United. „Diavolii” stau ceva mai bine în clasament, dar Jose Mourinho are parte de o presiune cel puțin la fel de mare ca Benitez.

Câteva tabloide britanice anunță că portughezul va fi dat afară dacă nu va câștiga acest meci, în timp ce altele scriu că șefii i-ar fi dat șapte partide la dispoziție pentru a redresa lucrurile. În orice caz, cine pierde duelul de sâmbătă va avea probleme și mai mari.

Închide ×