Sport

4 minute nebune pe „Național Arena”! Penalty ratat de Elveția în fața Franței și „dublă” Benzema și eurogol Pogba

Franța și Elveția au oferit o nebunie totală în a doua repriză a meciului jucat pe „National Arena”.
28.06.2021 | 23:45
4 minute nebune pe National Arena Penalty ratat de Elvetia in fata Frantei si dubla Benzema si eurogol Pogba
ADVERTISEMENT

Totul a pornit de la penalty-ul primit de elvețieni, în urma consultării VAR-ului, pe care Ricardo Rodriguez l-a ratat în minutul 55. Benjamin Pavard a fost jucătorul Franței care a comis penalty-ul, după un fault asupra lui Steven Zuber.

Atunci, a fost o fază controversată, pentru că imediat după ce a căzut Zuber în careul Franței, elevii lui Deschamps au plecat spre poarta adversarilor și Kylian Mbappe a cerut și el un penalty, însă faza lui nu a mai fost verificată de videarbitraj.

ADVERTISEMENT

Nebunie totală pe „National Arena”, în Franța – Elveția

Imediat după ratarea penalty-ului, elvețienii au avut o scădere bruscă de moral, în timp ce francezii au prins curaj și au început să preseze mult mai mult.

Lovitura de la 11 metri a fost primul penalty din ultimii nouă ani, pe care un portar al Franței îl apără la un turneu final.

ADVERTISEMENT

La doar două minute de la ratarea penalty-ului, Karim Benzema reușea să egaleze, din pasa lui Kylian Mbappe, pentru ca tot el să o ducă pe Franța în avantaj, după golul din minutul 59.

În urma celei de-a doua reușite, fanii francezi au început să sărbătorească în tribunele Arenei Naționale, fiind cu greu ținuți de către forțele de pază.

ADVERTISEMENT

Paul Pogba a fost cel care a ridicat în aer tribunele, în urma unui șut splendid din afara careului, la care Yann Sommer nu a mai avut ce face.

Paul Pogba bucurându-se la gol
Paul Pogba bucurându-se la gol

Elveția, un adversar redutabil pentru Franța

De cealaltă parte, până la ratarea penalty-ului, Elveția a făcut un meci bun, le-a pus probleme francezilor și, spre surprinderea fanilor veniți să vadă naționala Franței, a deschis scorul.

ADVERTISEMENT

Haris Seferovic, atacantul lui Benfica Lisabona, reușea să deschidă scorul în minutul 15 al confruntării, în urma pasei excelente primite de la Steven Zuber.

Același Haris Seferovic a reușit să facă „dubla” în minutul 81, trimițând cu capul din apropierea porții lui Lloris, în urma unei centrări perfecte venite din partea lui Kevin Mbabu.

Mai mult decât atât, Elveția reușise să egaleze, Mario Gavranovic a marcat în minutul 85, însă golul lui a fost anulat pe motiv de offside, pentru ca tot el să fie cel care aduce egalarea în minutul 90.

În prima repriză, un suporter, cu însemnele naționalei de fotbal a Moldovei, a intrat pe teren, însă a fost îndepărtat rapid de forțele de pază.

ADVERTISEMENT