Fotbal international

Nebunie pe străzile din Paris şi Marseille după ce Algeria a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni! 2.500 de poliţişti au fost mobilizaţi! Video

20.07.2019 | 09:11
Nebunie pe strazile din Paris si Marseille dupa ce Algeria a castigat Cupa Africii pe Natiuni 2500 de politisti au fost mobilizati Video

A fost o adevărată nebunie pe străile din Paris şi Marseille după ce Algeria a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni. Selecţionata antrenată de Djamel Belmadi s-a impus în finala cu Senegal, scor 1-0, graţie golului marcat de Baghdad Bounedjah în minutul 2 al partidei care s-a disputat pe stadionul “Internaţional” din Cairo.

Nebunie pe străzile din Paris şi Marseille după ce Algeria a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni. Autorităţile au încercat să prevină noi violenţe

La scurt timp după ce Algeria a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, străzile din Paris, Marseille, dar şi din alte oraşe din Franţa, au fost luate cu asalt de fanii naţionalei africane. Suporterii au sărbătorit toată noaptea, fiind atent supravegheaţi de poliţişti şi jandarmi, care au încercat să prevină noi violenţe.

În Paris, algerienii au sărbătorit pe Champs-Elysees succesul naţionalei, în timp ce 2.500 de poliţişti au fost mobilizaţi. Toată noaptea s-au auzit focuri de artificii pe străzile capitalei Franţei, în timp ce fanii africanilor au dansat şi au cântat până spre orele dimineţii. În Marseille, 25.000 de algerieni s-au strâns în apropiere de “Vechiul Port”, unde au celebrat succesul selecţionatei lui Djamel Belmadi. Conform France 24, mai multe autoturisme au fost incendiate la periferia oraşului.

Ce s-a întâmplat după calificarea Algeriei în finală

Pe 14 iulie, Algeria a reuşit să se califice în finala Cupei Africii pe Naţiuni, iar fanii selecţionatei lui Djamel Belmadi au sărbătorit pe străzi. Totul a coincis cu sărbătoarea Zilei Naţionale a Franţei, iar algerienii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine.

Peste 50 de persoane au fost arestate, iar poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. În acelaşi timp, în Lyon, mai multe maşini au fost incendiate, iar suporterii s-au încăierat cu forţele de ordine. După violenţele de pe 14 iulie, 282 de algerieni au fost arestaţi pentru tulburarea liniştii publice. De această dată, după ce Algeria a câştigat trofeul, fanii nu s-au mai contrat cu poliţiştii sau jandarmii. Este al doilea succes în Cupa Africii pe Naţiuni pentru algerieni, precedenta victorie finală datând din 1990.