Fotbal international

Nebunie totală la un meci din Cupa Chinei! Antrenorul lui Beijing Renhe a folosit doi portari în atac! Video

29.05.2019 | 22:16
Nebunie totala la un meci din Cupa Chinei Antrenorul lui Beijing Renhe a folosit doi portari in atac Video
ADVERTISEMENT

Un meci din optimile de finală ale Cupei Chinei a adus o premieră în fotbalul profesionist. Guangzhou Evergrande Taobao a învins-o pe Beijing Renhe, scor 5-0, iar oaspeţii au terminat meciul cu doi portari în atac, decizia antrenorului Aleksandar Stanojevic fiind cel puţin ciudată.

Nebunie totală la un meci din Cupa Chinei. Primul portar a intrat în atac înainte de pauză

A fost nebunie totală la un meci din Cupa Chinei care a contat pentru optimile de finală ale competiţiei. La 1-0 pentru Guangzhou Evergrande Taobao, Aleksandar Stanojevic a decis să-l introducă pe teren pe portarul Liu Peng. Două minute mai târziu, formaţia antrenată de Fabio Cannavaro a majorat scorul.

ADVERTISEMENT

Cu zece minute înainte de finalul meciului, când Guangzhou Evergrande Taobao conducea cu 5-0, Aleksandar Stanojevic a decis să-l trimită în atac şi pe al treilea portar pe care îl avea în lot. În tot acest timp, Mou Pengfei apăra poarta lui Beijing Renhe.

Presa din China l-a criticat dur pe Aleksandar Stanojevic

Decizia lui Aleksandar Stanojevic a fost intens criticată în China. Jurnaliştii asiatici susţin că antrenorul sârb a desconsiderat competiţia, iar federaţia ia în calcul să-i amendeze drastic pe cei de la Beijing Renhe. Unul dintre fanii echipei i-a admonestat pe oficialii echipei în momentul în care a văzut că şi al treilea portar a intrat pe teren. “Nu vă este ruşine? Trei portari pe teren. Ce glumă proastă”, a scris un suporter al formaţiei din capitala Chinei pe Twitter.

ADVERTISEMENT

“O farsă! Fotbalul din China a devenit o comedie”, “A fost ca şi cum le-a dat meciul” sau “Un moment istoric şi ruşinos pentru fotbalul din China. Aşa ceva nu va fi şters prea uşor”, au fost câteva dintre reacţiile presei din China. Jiangsu Suning, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, a fost eliminată de Shandong Luneng Taishan, scor 0-1.