Fotbal international

Cine e Young Boys, „necunoscutul” adversar al CFR-ului în Liga Europa. Le-a bătut pe Juventus și Rangers

29.10.2020 | 09:45
Cine e Young Boys necunoscutul adversar al CFRului in Liga Europa Lea batut pe Juventus si Rangers
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu declara după victoria de la Sofia că elvețienii de la Young Boys Berna reprezintă o necunoscută pentru el, deoarece este un adversar a cărui valoare nu o poate aprecia.

FANATIK vine în sprijinul lui Dan Petrescu și încearcă o radiografie a lotului echipei elvețiene, adunând toate informațiile găsite despre această echipă care e lider în campionatul Elveției și are trei calificări consecutive în grupele unei competiții europene.

ADVERTISEMENT

Elvețienii nu sunt deloc de neglijat, după ce au câștigat campionatul în ultimele trei sezoane și au condus pe AS Roma cu 1-0, timp de 55 de minute, după golul marcat de vedeta Nsame.

Young Boys Berna domină campionatul Elveției de câțiva ani și va fi o nucă tare pentru CFR

Young Boys Berna va fi cu siguranță superioară bulgarilor de la TSKA Sofia și cel mai probabil CFR Cluj nu va avea un meci ușor, după cum au arătat elvețienii în meciul cu AS Roma. Romanii au reușit golul victoriei abia în minutul 74 și au fost conduși mai bine de o repriză.

ADVERTISEMENT

Young Boys Berna este lider în campionatul Elveției după cinci etape, cu trei victorii și două rezultate de egalitate (11 puncte), la doar un punct distanță de Saint Gallen și un golaveraj 5-2, având cea mai bună apărare din campionat.

Echipa din Berna vine cu un moral excelent la Cluj, după ce în ultima etapă a câștigat derby-ul cu FC Luzern, scor 2-1. BSC Young Boys este singura echipă care a reușit să pună stop hegemoniei lui FC Basel, care domina autoritar campionatul Elveției, pe care l-a câștigat de opt ori la rând între 2009 și 2017, în timp ce Young Boys a acaparat campionatul în ultimii trei ani și a ajuns la 14 titluri.

ADVERTISEMENT

Young Boys Berna are un lot aproape de trei ori mai valoros decât CFR Cluj

BSC Young Boys are un lot evaluat la 58,90 milioane de euro, față de CFR Cluj al cărui lot valorează doar 22,80 milioane, aproape de trei ori mai puțin decât cel al elvețienilor, care are zece străini în echipă, în timp ce clujenii au cu doi mai mulți.

Pericolul numărul unu pentru elevii lui Dan Petrescu este fără doar și poate atacantul Jean-Piere Nsame, un francez de 27 de ani cu origini cameruneze, evaluat la șapte milioane de euro și care a înscris în toate meciurile din cupele europene din acest sezon (6 goluri în 9 meciuri în acest sezon și două pase de gol). La CFR, cel mai bine cotat jucător este Cristi Manea (2,7 milioane de euro), care însă nici măcar nu este titular.

ADVERTISEMENT

Elvețienii sunt și mult mai tineri decât băieții lui Dan Petrescu, care au o medie de vârstă de 28,07 ani, în timp ce Young Boys are o echipă mult mai tânără: 24,14 ani, ceea ce le aduce un plus de entuziasm și rezistență la efort, în timp ce jucătorii lui CFR sunt mult mai experimentați și pot gestiona mai bine momentele importante ale meciului, așa cum au făcut și la Sofia.

Parcurs bun al elvețienilor în cupele europene, după trei calificări consecutive în grupe. Victorii cu Juventus și Glasgow Rangers

Acum trei ani, Young Boys a jucat în grupele Europa League, unde a pierdut calificarea dramatic, după ce departajarea de Olympiacos s-a făcut în funcție de rezultatele directe. Astfel, APOEL a câștigat grupa cu 12 puncte, în timp ce Olympiacos și Young Boys au făcut câte 8 puncte, iar Astana 5.

În urmă cu doi ani, Young Boys Berna a ajuns în grupele Champions League, după ce a eliminat-o pe Dinamo Zagreb în play-off. A fost repartizată într-o grupă cu Juventus, Manchester United și Valencia și a reușit patru puncte, iar în ultima etapă a bătut Juventus cu 2-1.

Acum trei ani, a eliminat-o pe Șahtior Donețk din preliminarii, deși pierduse cu 2-0 în Ucraina.

Echipa elvețiană, care va sărbători centenarul în 2024, a făcut impresie bună și în grupele Europa League, unde anul trecut a obținut victorii importante cu Glasgow Rangers și Feyenoord, dar a terminat pe locul 3, la două puncte de liderul FC Porto și la doar un punct de scoțieni, după două victorii, două înfrângeri și două rezultate de egalitate.

  • Echipă-tip: Von Ballmoos – Hefti, Camara, Lustenberger, Lefort – Aebischer, Martins – Sulejmani, Faasnacht, Ngamaleu – Nsame
  • Cel mai valoros jucător: Nsame – 7 milioane euro
  • Valorea lotului: 58,90 milioane euro
  • Cum s-a calificat Young Boys în grupele Europa League: 3-1 cu Klaksvik (UCL), 0-3 cu Midtjylland (UCL), 3-0 cu Tirana
  • Titluri de campioană în Elveția: 14 titluri are BSC Young Boys, dintre care trei în ultimii trei ani, cucerite la diferență de 20, 15, respectiv 8 puncte de echipa de pe locul 2
ADVERTISEMENT
Tags: