Nedelcearu, la meciul 100 pentru Dinamo: “Mi-am propus să-i fac mândri!”

Mirela Apostol   
in Dinamo
20/10/2017, 16:10
Nedelcearu, la meciul 100 pentru Dinamo: “Mi-am propus să-i fac mândri!”

Ionuţ Nedelcearu a bifat 100 de meciuri în toate competiţiile în tricoul lui FC Dinamo Bucureşti!

Fundaşul formaţiei din Ştefan cel Mare a vorbit cu această ocazie despre ce înseamnă pentru el fotbalul şi echipa la care joacă: “Am început să joc fotbal la şapte ani. M-a adus tata la Dinamo, unde am şi rămas. Niciodată nu am avut de gând să practic alt sport, mi-a plăcut fotbalul şi atât”, povesteşte fundaşul central al echipei din Ştefan cel Mare. “Nu am cum să uit ziua debutului la Dinamo, un moment foarte important din viaţa mea. M-a introdus Flavius Stoican într-un meci din Cupa României, cu Chindia Târgovişte, în locul lui Dragoş Grigore. Au trecut patru ani de-atunci. Ce emoţii am avut! Mi-au revenit în minte toţi anii în care am muncit pentru a ajunge aici.  Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

La copii şi juniori am lucrat cu mulţi antrenori de valoare, Adrian Motroc, Sorin Popescu, Lucian Mezei şi alţii. De la fiecare am învăţat ce trebuie să fac în teren şi cum trebuie să fiu dincolo de stadion. La Dinamo am învăţat să fiu suporter al echipei şi, mult mai important, să-mi respect suporterii”, spune Ionuţ Nedelcearu.

Nedelcearu: “Fotbalul românesc are nevoie de performanţă!”

“100? În ultima vreme nu am mai urmărit statistica pentru că, mai întâi, apare clasamentul şi am preferat să nu mai accesez site-urile de fotbal… Nu suntem pe un loc onorant. Trebuie să adunăm victorii şi să revenim pe primele locuri, să luptăm pentru un trofeu. Pentru suporteri, pentru tot ce înseamnă Dinamo”, a adăugat internaţionalul dinamovist. “Nu m-am gândit la cifre. Mi-am propus întotdeauna să-mi ajut echipa, să-i fac pe toţi dinamoviştii să fie mândri de mine. Obiectivele sezonului? Sper să urcăm în clasament, să câştigăm Cupa României şi să jucăm din nou în cupele europene. 

Îmi doresc, de asemenea, să ne calificăm cu naţionala de tineret la Campionatul European. Avem o generaţie frumoasă, de 20 de ani nu a mai fost o calificare la un turneu final, iar fotbalul românesc are nevoie de această performanţă”, a spus Nedelcearu.

Închide ×