Fotbal intern

Sumele halucinante pe care Gigi le-a aruncat pe jucătorii lui Hagi

Gigi Becali i-a făcut praf pe Dragoş Nedelcu (21 de ani) şi Florinel Coman (19 ani), doi dintre tinerii cu care visa să ajungă în Liga Campionilor şi apoi să-i vândă pe zeci de milioane de euro.
02.04.2018 | 20:01
Sumele halucinante pe care Gigi lea aruncat pe jucatorii lui Hagi

După chinuiala cu CSM Poli Iaşi era normal ca Gigi Becali să fie nemulţumit. Dincolo de rezultat, jocul „roş-albaştrilor” continuă să dezamăgească în ciuda „numelor” pe care le poate trimite pe teren antrenorul Nicolae Dică. În afară de acesta, doi dintre tinerii în care îşi pusese mari speranţe Gigi Becali au intrat în „malaxorul” patronului (vezi detalii AICI). Este vorba de Dragoş Nedelcu (21 de ani) şi Florinel Coman (19 ani).

Jocul lor l-a nemulţumit pe şeful cel mare, mai ales că a dat milioane de euro, la propriu, pe cei doi pentru a-i „smulge” lui Gică Hagi. Plus că Florinel Coman ar mai fi făcut una nefăcută înaintea meciului cu CSM Poli Iaşi (vezi detalii AICI). Şi aşa din favoriţi – şi ce se mai lăuda „nea Gigi” cu ei nu cu mult timp în urmă! -, au ajuns în categoria „nu merită banii”. Să ne întoarcem, însă, în timp şi să vedem ce valoare au, de fapt, Dragoş Nedelcu şi Florinel Coman.  

Nedelcu şi Coman au costat mai mult decât cere Negoiţă pe Dinamo!

Era 21 iunie 2017 când directorul general de la Viitorul, Cristian Bivolaru anunţa vânzarea lui Dragoş Nedelcu la FCSB: „Viitorul va primi mai mult de 1,5 milioane de euro şi va avea procent 20 la sută dintr-un eventual transfer”. Iar Gigi Becali confirma suma: „Pentru Nedelcu a rămas 1,5 milioane de euro, iar eu am făcut ofertă de 3,5 milioane de euro pentru el şi pentru Florinel Coman. Deci două milioane de euro pentru Coman”.

„E al doilea cel mai talentat fotbalist din România după Hagi. Mai bun decât Mutu”

Şi două milioane au rămas pentru Florinel Coman, al cărui transfer la FCSB s-a făcut exact două luni mai târziu, pe 21 august. „E al doilea cel mai talentat fotbalist din România după Hagi. Mai bun decât Mutu. I-am pus clauză de 100 milioane de euro. Asta va fi valoarea lui peste doi ani Dacă uită de ţigară. I l-am dat exemplu pe Ronaldo. Îi dau un salariu mare, aproape 15.000 de euro pe lună şi vom achita două milioane de euro celor de la Viitorul, plus 500.000 de euro dacă anul viitor intră în grupele Ligii Campionilor. În cazul unui viitor transfer, Viitorul mai ia 20 la sută”, declara încântat, în stilul său „avântat”, Gigi Becali.

Le-a răscumpărat şi procentele păstrate iniţial de Hagi

FANATIK.RO a aflat suma exactă care a rezultat din actele celor două transferuri. Nu este 3,5 milioane cum s-a vehiculat, ci 4,75 milioane plus TVA (19%), adică finul Gigi Becali a plătit naşului Gică Hagi un total de 5,65 milioane de euro pentru cele două mari speranţe. Pentru care, de fapt, a scos „din buzunar”, cum se spune, încă 1,5 milioane de euro pe la mijlocul lui noiembrie 2017 pentru a răscumpăra şi cele 20 de procente păstrate de Viitorul în contul unor eventuale viitoare transferuri. O sumă halucinantă pentru doi jucători despre care Becali spunea după meciul cu Iaşul că nu merită investiţia!

Gigi Becali râdea de „câini”…

Suma achitată pentru drepturile federative ale celor doi jucători în totalitatea lor este mai mare decât cere Ionuţ Negoiţă pentru Dinamo, 5 milioane de euro, ceea ce nu putea rămâne netaxat de patronul FCSB: „Dinamo nu face cât Florinel Coman şi cu Nedelcu. Am dat 500.000 de euro pentru Nedelcu şi un milion de euro pentru Coman ca să le achit procentele rămase la Viitorul. Am dat în total peste 5 milioane pe ăştia doi jucători. Deci, Dinamo face mai puţin decât ăştia doi jucători. Ei valorează mai mult. De ce nu cumpără nimeni clubul Dinamo? Păi dacă îl vinde Negoiţă cu 5 şi e bună afacerea”.

„Creşterea” în trepte a lui Romario Benzar

Romario Benzar este un alt jucător cumpărat vara trecută de Gigi Becali de la Gică Hagi. Transferul s-a făcut în… trepte! S-au înţeles iniţial pentru 500.000 de euro plus TVA. După o săptămână directorul general de la Viitorul, Cristian Bivolaru, l-a sunat pe Gigi Becali că au probleme, că una, că alta, şi i-a mai cerut 100.000 de euro. Patronul FCSB-ului a acceptat şi a cerut să se facă actele de transfer. Cu doar o zi înaintea semnării actelor, a sunat iarăşi telefonul lui Gigi Becali. De data asta era Pavel Peniu, preşedintele Academiei Gheorghe Hagi. Că a vorbit cu Hagi şi Benzar face, de fapt, 700.000 de euro. Ce şi-o fi zis Becali în sinea sa doar el ştie, dar a acceptat să mai dea încă 100.000 de euro, cu condiţia ca actele să fie făcute şi semnate în 24 de ore. Probabil ca să nu mai sune telefonul…

Şi aşa a ajuns Romario Benzar la 700.000 de euro plus TVA. Este inexplicabil cum a „aruncat”, ghilimelele sunt obligatorii, Gigi Becali atâţia bani pe nişte jucători, trebuie puşi la socoteală şi Tănase, şi Coman, şi Nedelcu, care, totuşi, nu confirmă la nivelul visat de patron. O fi pătruns finul de vreo datorie morală faţă de naşul său (sau una de altă natură, mai… lumească, mai materială…) de acceptă să-i dea atâţia bani, în timp ce cu alţii este cunoscută inflexibilitatea, ca să nu spunem duritatea cu care refuză negocierile peste oferta făcută iniţial, asta numai Dumnezeu şi cei doi o ştiu…

„Dinamo face mai puţin decât Florinel Coman şi cu Nedelcu. Dacă îl vinde Negoiţă cu 5 milioane, e bună afacerea” – Gigi Becali

„Am dat cinci milioane pe doi jucători, pe Coman şi Nedelcu, şi nu merită. Unul la 20 de ani are 15 mii pe lună. Cred că are destui bani de ţigări!” – Gigi Becali

5,65 milioane de euro l-au costat în total Dragoş Nedelcu şi Florinel Coman pe Gigi Becali

835.000 de euro a dat Gigi Becali în total pe Romario Benzar