Sport

Nedorit de conducerea FRF, Loți Boloni rupe tăcerea după dezastrul din Liga Națiunilor: „E prea mare supărarea!”. Exclusiv

Ladislau Boloni a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK după dezastrul echipei naționale a României din Liga Națiunilor. Antrenorul a resimțit puternic dezamăgirea chiar dacă se află în Franța.
15.06.2022 | 19:56
Nedorit de conducerea FRF Loti Boloni rupe tacerea dupa dezastrul din Liga Natiunilor E prea mare supararea Exclusiv
Ladislau Boloni a refuzat naționala României, care acum se află pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor și are șanse minime să se califice la EURO 2024. Sursă foto: Sport Pictures, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a cerut liniște la echipa națională după debutul slab din Liga Națiunilor, iar Victor Pițurcă l-a felicitat pentru decizia de a nu prelua reprezentativa României.

Ladislau Boloni, pentru FANATIK după România – Muntenegru 0-3: „E prea mare supărarea de acasă ca să vin eu acum cu diverse opinii”

FANATIK l-a contactat pe Ladislau Boloni, antrenorul care a fost atât de aproape să preia banca tehnică a naționalei.

ADVERTISEMENT

„Loți” e conștient de tristețea apăsătoare din România și a fost foarte elegant și rezervat în declarații: „Nu prea e momentul cred acum… E prea mare supărarea de acasă ca să vin eu acum cu diverse opinii. Putem să facem rău oamenilor și nu doresc treaba asta”.

Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, a ieșit la atac după rușinea cu Muntenegru și l-a felicitat pe Ladislau Boloni pentru decizia înțeleaptă de a refuza naționala. Fostul său coechipier de la Steaua a ținut să îi mulțumească prin intermediul FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Păi cunoaștea situația foarte bine și poziția pe care am avut-o. Îmi este prieten, am încredere în el și îi doresc dacă va fi în aceeași situație să mă întrebe și pe mine dacă pot sau nu să îl ajut cu un sfat. Eu m-am consultat cu mai mulți oameni înainte să iau acea decizie.

Nu aș vrea să discut alte lucruri, pentru că în acest moment sunt preocupat cu alte probleme și nu cred că ar fi bine să fac alte declarații”, a declarat antrenorul lui Metz, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni, radiografie realistă a naționalei României: „Poate să facă un meci deosebit de bun și imediat apoi să clacheze”

România a reușit să câștige cu 1-0 în fața Finlandei, iar la trei zile distanță a pierdut fără drept de apel în fața celor din Muntenegru. Ladislau Boloni avertiza asupra acestui pericol încă din luna ianuarie, când a explicat de ce au eșuat negocierile cu FRF.

„Echipa națională poate să facă un meci deosebit de bun și imediat apoi să clacheze. Meciurile foarte, foarte slabe și inexplicabile. Ceea ce mă deranjează foarte mult e că ne inflamăm că batem Luxemburg cu 3-0”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul școlit în Franța a tras un semnal de alarmă și a declarat că România nu a mai avut un jucător de mare valoare de la Cristi Chivu și Adrian Mutu: „Eu știu, eu cunosc și am curajul să spun știu ce ești și ce ai putea să devii. Văd calitățile unora și e nevoie doar să aibă o singură calitate de nivel internațional.

Astăzi nu găsești un jucător talentat după aprecierile mele, care pot fi însă și greșite. Ultimii jucători din avengură internațională sunt Cristi Chivu și Adi Mutu și asta a fost acum 15 ani. Greșesc cumva?”.

  • 1 an a antrenat Boloni naționala României în anul 2000
ADVERTISEMENT