Carousel hot news

Negocieri ca-n Vestu’ Sălbatic! Americanii, speriaţi de “cîini”: un fotbalist a ratat şansa carierei

Debutant pentru echipa mare a lui Dinamo la 16 ani, Raphael Stănescu a fost considerat întodeauna un jucător cu un viitor promiţător de către impresarii români şi străini. Ofertele pentru...
Autor: Adrian Dumitru | 13.10.2013 | 14:31
Negocieri ca-n Vestu' Sălbatic! Americanii, speriaţi de

Debutant pentru echipa mare a lui Dinamo la 16 ani, Raphael Stănescu a fost considerat întodeauna un jucător cu un viitor promiţător de către impresarii români şi străini. Ofertele pentru fotbalistul care poate evolua pe orice poziţie de la mijloc în sus au venit una după alta de la debutul acestuia în Liga 1. Ultima echipă înscrisă pe lista posibilelor destinaţii pentru “Rapha” a fost Kansas City, formaţie din MLS, însă modul de abordare a negocierilor de către oficialii lui Dinamo i-au speriat pe americani, care, conform surselor FANATIK, au rămas uimiţi de cum au decurs tratativele.

Astfel, la sfîrşitul anului trecut, la birourile “cîinilor” s-a prezentat un impresar care a venit cu o ofertă pentru Raphael Stănescu din MLS, mai exact de la Kansas City. Americanii, prin vocea agentului, doreau să ştie în ce condiţii financiare poate fi transferat mijlocaşul. Dornici să facă rost de bani, acţionarii dinamovişti au stabilit ca suma de transfer să fie 500 de mii de dolari, sumă cu care americanii au fost de acord, dar cu o singură condiţie: să achite pe loc 100 de mii de dolari, iar după şase luni să vireze restul banilor.

“A fost o ofertă anul trecut din America, dar am decis să joace în Liga 1”

Oficialii dinamovişti nu au fost de acord. După un timp de gîndire, oficialii lui Kansas City au fost de acord să vireze întreaga sumă, dar între timp dorinţa şefilor dinamovişti se schimbase. Americanii au primit un mail nou prin care au fost anunţaţi că Raphael Stănescu costă 600. 000 de euro,, iar toată suma trebuie plătită într-o singură tranşă. Oficialii celor de la Kansas i-au transmis impresarului care s-a ocupat de legătura între cele două părţi că oferta cade din cauza neseriozităţii arătate de dinamovişti. Nu am mai avut niciodată asemenea tratative! Ne-am înţeles la o sumă şi acum au mai adăugat aproximativ 150 de mii de dolari? Nu mai sîntem interesaţi”, a fost mesajul americanilor. Contactat de FANATIK, actualul preşedinte al lui Dinamo a confirmat interesul lui Kansas City, dar fără a intra în detalii. “Ştiu că a fost o ofertă pentru jucător, dar detaliile nu au ajuns la mine. Iar noi, acum, am decis să-l împrumutăm pe Raphael Stănescu în Liga 1 ca să aibă jocuri în picioare”, a spus Constantin Anghelache. Jucătorul nu a putut fi contactat.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!