Fotbal intern

Noul contract pentru drepturile TV a fost vândut pentru 28 de milioane de euro pe an! Toate detaliile de la Adunarea Generală: Craiova a făcut scandal. EXCLUSIV

16.04.2019 | 18:30
Noul contract pentru drepturile TV a fost vandut pentru 28 de milioane de euro pe an Toate detaliile de la Adunarea Generala Craiova a facut scandal EXCLUSIV

Negocieri dure pentru drepturile TV din Liga 1 Betano la Adunarea Generală a cluburilor care evoluează pe prima scenă fotbalistică din România. Gino Iorgulescu va prezenta și va supune la vot noul contract pentru drepturile TV care o să fie valabil până în 2024, iar FCSB și Universitatea Craiova sunt două dintre echipele care evoluează în Liga 1 Betano care nu-s de acord cu o condiție impusă de televiziuni.


UPDATE 18:30 / Gino Iorgulescu a anunţat că noul contract pentru drepturile TV a fost vândut pentru 28 de milioane de euro anual. Înţelegerea este valabilă pentru 5 sezoane. “Ne-am înţeles pentru 28 de milioane de euro, dar cu mici modificări, le veţi observa la startul sezonului”, a explicat preşedintele LPF. Suma primită de LPF este cu 500.000 de euro mai mare decât la precedentul contract.


UPDATE 17:15 / Acum are loc Adunarea Generală şi FCSB a acceptat condiţia televiziunilor. În schimb, Universitatea Craiova s-a opus înţelegerii, scorul fiind 13-1. Au acceptat-o în prim moment, dar au cerut vehement ca meciurile din Liga 1 să se joace exclusiv sâmbătă şi duminică, cel mai târziu 18:00 pe timp de iarnă şi 20:30 în rest: “Respectaţi suporterii! Pentru ei jucăm fotbal, ei dau sens competiţiei, fără ei nu am exista! Nu se poate să îi ignoraţi şi să îi ţineţi departe de stadioane punând meciuri în zile de vineri şi luni la ore imposibile. Dacă nu sunteţi de acord şi aprobaţi contractul în forma asta, noi ne rezervăm dreptul să atacăm în instanţă înţelegerea”. Oltenii au dat exemplul Viitorul – Craiova, când meciul s-a desfăşurat de la 21:30. Şedinţa este în derulare.


Negocieri dure pentru drepturile TV din Liga 1 Betano

Telekom Sport și Digi Sport sunt cele două televiziuni care vor să achiziționeze drepturile TV pentru meciurile din Liga 1 Betano, iar acestea doresc să ofere 28 de milioane de euro pe an, cu 1 mai mult față de cât dădeau până acum, dar cu o condiție. FANATIK a aflat că echipele ar trebui să ofere televiziunilor publicitatea din jurul terenului, iar dacă nu sunt de acord suma o să scadă.

Sunt trei echipe din Liga 1 Betano care nu sunt de acord să cedeze publicitatea: FCSB, Universitatea Craiova și Concordia Chiajna, dar ultima are șanse mici să continue în prima ligă la finalul sezonului 2018 – 2019, toate acestea deoarece se află pe ultimul loc în clasamentul play-out-ul Ligii a 1 Betano după 5 etape jucate. Dacă toate cele 14 cluburi nu vor fi de acord să cedeze publicitatea, atunci Telekom Sport și Digi Sport vor să dea 22 de milioane de euro și nu 28.

Fază de joc de la meciul FCSB – Universitatea Craiova

Au întârziat plata ultimei tranșe din drepturile TV

Cele două televiziuni au aflat că Universitatea Craiova, FCSB și Concordia Chiajna se opun ideii să ofere publicitatea care apare pe panourile care înconjuară terenul, iar acestea au încercat să pună presiune și au întârziat plata ultimei tranșe din drepturile TV.

Actualul contract pentru drepturile TV, semnat în anul 2014 cu ISB, o firmă din Malta, pentru 27.000.000 de euro pe an, expiră la finalul sezonului 2018 – 2019 din Liga 1 Betano. “Este clar că principala sursă de venit pentru cluburile din Liga 1 este reprezentată de drepturile de televizare. Este ceea ce se întâmplă şi la nivel internaţional. E o dependenţă de 40% de drepturile de televizare, la primele 40 de cluburi din lume. Trebuie să obligăm cluburile ca o anumită sumă, din drepturile de televizare, să se ducă în academiile de fotbal. Actualul contract expiră la finalul acestui sezon, ceea ce înseamnă că în martie-aprilie ar trebui să avem alt contract. Avem deja discuţii cu actualii deţinători de drepturi media. Suntem destul de avansaţi. Suma va fi de 27.5 milioane de euro, plus TVA. Contractul va fi semnat tot pe cinci ani”, a spus Justin Ştefan, în cadrul emisiunii ProSport Live.