ADVERTISEMENT
News

Cine este propunerea de viitor premier. Câte ministere primesc PNL, USR-PLUS și UDMR în noul Guvern. Update

Autor: Adrian Baciu | 08.12.2020 | 15:50
Cine este propunerea de viitor premier. Câte ministere primesc PNL, USR-PLUS și UDMR în noul Guvern. Update
Cine este propunerea de viitor premier. Câte ministere primesc PNL, USR-PLUS și UDMR în noul Guvern. Sursa foto: hepta.ro

Se duc negocieri dure pentru viitoarea coaliție de guvernământ. Au apărut deja informații care anunță câte ministere primesc PNL, USR-PLUS și UDMR în noul Guvern, precum și cine ar putea fi premierul desemnat.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 15:07/ Dacian Cioloș ar ținti postul de vicepremier în viitorul Guvern. Nu se știe deocamdată, însă, dacă ar renunța la postul său din Parlamentul European, însă cert e că USR PLUS nu e dispus să intre la guvernare fără mai multe posturi cheie promise de PNL.


UPDATE, ora 13:46 / Premierul interimar, Nicolae Ciucă, va fi propunerea de prim-ministru a președintelui Klaus Ionannis după consultările cu partidele care au intrat în Parlament, au anunțat surse politice, conform Digi24.

Actualul ministru al Apărării a fost numit premier interimar după ce Ludovic Orban și-a anunțat luni seara demisia din funcția de premier.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 12:43 / Încă nu se știe numele viitorului premier al României, însă se creionează deja structura viitorului Executiv alcătuit din cele trei formațiuni politice.

Astfel, PNL, partidul cu cele mai multe voturi primite la alegeri dintre cele trei, urmează să aibă cele mai multe ministere, urmat de USR-PLUS și UDMR.

Câte ministere primesc PNL, USR-PLUS și UDMR în Guvern

Potrivit informațiilor Digi24, liderii celor trei partide din coaliție ar fi convenit în mare parte asupra structurii viitorului Guvern, în ceea ce privește împărțirii ministerelor.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, cei de la PNL ar urma să aibă 8 ministere, USR – PLUS 5 ministere, iar UDMR 3 ministere.

În cursul zilei de marți, după o întâlnire cu colegii de la vârful PNL, Ludovic Orban, premierul demisionar, a anunțat că partidul pe care îl conduce va avea 141 de deputați și 95 de senatori în viitorul Legislativ.

ADVERTISEMENT

Orban a mai dezvăluit că se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD, alături de UDMR și USR Plus, invocând rezultatele parțiale.

”Se poate forma o majoritate parlamentară, fără PSD. Acesta este obiectivul nostru, o majoritate în jurul PNL, fără PSD. Din calculul mandatelor rezultă că există această posibilitate politică.

ADVERTISEMENT

Avem 141 de senatori și 95 de deputați, dar nu sunt definitive datele. Așteptăm finalizarea. Mai sunt de validat procese verbale.”, a spus fostul premier.

Cum arată rezultatele parțiale de la alegerile parlamentare

Conform BEC, care a transmis rezultatele oficiale parțiale după numărarea a 96,41% din voturile alegerilor parlamentare, PSD are 30%, PNL – peste 25%, USR – 15%, AUR – 8,7%, UDMR – 6%. Pro România nu intră în Parlament, în vreme ce PMP este la limită.

Klaus Iohannis lucrează și el intens la formarea viitoarei majorități din Parlament. Șeful statului a purtat deja discuții cu liderii celor de la USR și UDMR, Dan Barna și Hunor Kelemen.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT