News

Negocierile de la Vila Lac între PSD și PNL pentru formarea noului guvern au eşuat. Nicolae Ciucă va discuta cu Dacian Cioloş – Update

Întâlnire importantă la Vila Lac între PNL și PSD. Sunt prezenți liderii celor două partide.
24.10.2021 | 13:35
Negocierile de la Vila Lac intre PSD si PNL pentru formarea noului guvern au esuat Nicolae Ciuca va discuta cu Dacian Ciolos  Update
ADVERTISEMENT
24-10-2021
18:44

Nicolae Ciucă încearcă să-l convingă pe Dacian Cioloş să susţină noul guvern

După ce discuţiile cu PSD nu au ajuns la niciun rezultat, PNL s-a reorientat spre USR.  Astfel, în cursul zilei de luni, premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se va întâlni cu Dacian Cioloş.

“Dacian Cioloş, preşedintele USR, se va întâlni luni, la ora 12.00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat şi a fost reconfirmată in această după-amiază”, au transmis reprezentanţii USR.

 

24-10-2021
13:52

PSD şi PNL nu au căzut de acord

Negocierile dintre cele două tabere au eşuat, transmite Antena 3. PSD şi PNL nu au ajuns la un acord pentru ca social-democraţii să susţină un guvern al PNL şi UDMR cu Nicolae Ciucă premier.

Sursa citată mai spune că cele două formaţiuni vor mai avea întâlniri şi săptămâna viitoare.

Liderii PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, s-au întâlnit duminică la Vila Lac pentru a negocia trecerea Guvernului Ciucă, conform unor surse Antena 3.

Deși fostul premier afirmase că nu există ”compatibilitate” cu PSD și că Marcel Ciolacu ”i-a închis ușa în nas”, se pare că cei doi lideri caută un armistițiu și poartă discuții importante la Vila Lac, relatează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Întâlnire importantă la Vila Lac între PNL și PSD

Duminică, de la sediul central al PNL au plecat către Vila Lac mai mulți lideri liberali, precum Florin Cîțu și Dan Vîlceanu. Ulterior, de la sediul PSD au plecat Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu, potrivit Antena 3.

În urmă cu 24 de ore, liderul social-democraților afirmase că susținerea Guvernului Ciucă ar putea fi posibilă doar ”până la 1 februarie”.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a avut sâmbătă o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă. Președintele PSD  i-a cerut noului premieri să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de social-democrați în domeniul sanitar, economic și social.

Ciolacu a explicat că „România nu are nevoie de un guvern minoritar”, dar dacă partidul său decide să susțină un astfel de guvern, „acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”. 

ADVERTISEMENT

„Vorbim de un armistițiu politic ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii 3 ani de zile”, a precizat președintele PSD.

Duminică, 24 octombrie, Florin Cîțu a declarat la sediul PNL că ”armistițiul” propus de PSD ”e un pas înainte”.

ADVERTISEMENT

“Dacă e vorba de armistiţiu, acum nu ştiu dacă până la 1 februarie sau până în martie, aprilie, mai, iunie, toamna viitoare, dar e nevoie de un moment în care toate partidele politice să spună ‘ok, patru luni de zile nu se întâmplă nimic pentru că, uitaţi-vă, trebuie să trecem România prin această perioadă şi e nevoie de un guvern cu puteri depline’.

Faptul că se vorbeşte de un armistiţiu e un pas înainte important. Dacă se ajunge… vom vedea, după aceea, dacă şi celălalt partid, USR, va fi de acord să trecem acest guvern cu majoritate largă.

Mâine putem să-l trecem dacă toţi sunt de acord şi să încheiem această perioadă, să nu mai vorbim de politică”, a afirmat Cîţu, duminică, la sediul central al PNL.

ADVERTISEMENT