News

Negocieri productive privind proiectul de buget pentru Capitală. Ce spune Nicușor Dan după discuția cu USR PLUS

05.05.2021 | 22:56
Negocieri productive privind proiectul de buget pentru Capitala Ce spune Nicusor Dan dupa discutia cu USR PLUS
ADVERTISEMENT

Sunt speranțe că proiectul de Buget al Capitalei pe 2021 ar putea să fie aprobat în viitorul apropiat. Cele două părți aflate în conflict, primarul Nicușor Dan și USR PLUS, au avut o serie de discuții importante în cursul acestei zile.

Viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, a anunțat că o nouă versiune a bugetului Capitalei va fi transmisă consilierilor generali dimineață, după o ”discuție productivă” dintre liderii din București ai coaliției de guvernare și edilul Capitalei.

ADVERTISEMENT

”Este un pas înainte”, spune Tomescu. Pe de altă parte, Nicuşor Dan afirmă că a fost ”un dialog echilibrat”, în care s-au căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureştenilor, menţionând că Vlad Voiculescu a cerut, în numele USR PLUS, noi date tehnice cu privire la buget.

Bugetul Capitalei pe 2021. Negocieri productive între Nicușor Dan și cei de la USR PLUS

Miercuri seară, viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat că o nouă versiune a bugetului Capitalei va fi transmisă Consilierilor Generali, împreună cu fundamentarea veniturilor şi cheltuielilor propuse de Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT

Oficialul USR PLUS spune că s-a ajuns la această decizie în urma unei serii de discuții productive cu edilul Nicușor Dan.

”Am avut în această seară o discuție productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta.

ADVERTISEMENT

O nouă versiune a bugetului va fi transmisă Consilierilor Generali în cursul dimineții, împreună cu fundamentarea veniturilor și cheltuielilor propuse de Nicușor Dan. Este un pas înainte și ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informații clare, o soluție corectă pentru București.

Vom analiza noua propunere și vom continua discuțiile în cadrul unei noi întâlniri care va avea loc mâine seară, de la ora 19:30.

ADVERTISEMENT

Rămânem deciși să dăm orașului un buget realist care să nu perpetueze practicile care au adus acest oraș în faliment și care să reflecte reformele în administrația bucureșteană”, a scris Tomescu pe Facebook.

Nicușor Dan: ”A fost un dialog echilibrat cu USR PLUS”

Pe de altă parte, primarul general Nicuşor Dan afirmă că a fost ”un dialog echilibrat”, în care s-au căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureştenilor.

”Am avut în această seară un dialog online cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema realizării bugetului Capitalei.

Alături de mine, la întâlnire au participat Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP).

A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție.

Discuțiile vor continua mâine seară și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului”, a scris și Nicușor Dan pe același site de socializare.

ADVERTISEMENT