News

Negocieri PSD-AUR? Marcel Ciolacu și George Simion, întâlnire de taină în Capitală. Foto

13.12.2020 | 10:39
Negocieri PSDAUR Marcel Ciolacu si George Simion intalnire de taina in Capitala Foto
ADVERTISEMENT

În timp ce coaliția de centru-dreapta punea la calea startul negocierilor de sâmbătă, vineri, tot în Capitală, PSD și AUR, prin liderii lor Marcel Ciolacu și George Simion aveau o întâlnire de taină.

La Vila Lac 2, PNL-USR PLUS și UDMR au început, cu o zi în urmă, aprige și intense negocieri pentru viitoarea coaliție guvernamentală și parlamentară.

ADVERTISEMENT

Se pare că nici partidele parlamentare lăsate pe dinafară, PSD și AUR, nu au stat degeaba în această perioadă. Au apărut imagini cu o întâlnire între Marcel Ciolacu și George Simion care ar fi avut loc vineri în București.

Liderii PSD și AUR, Marcel Ciolacu și George Simion, întâlnire de taină în Capitală

Se pregătesc cei de la PSD și AUR să dea o lovitură viitoarei alianțe PNL-USR PLUS-UDMR? Liderii celor două formațiuni politice care au intrat în Parlament, dar nu și în calculele lui Iohannis pentru un viitor Guvern, au avut o întâlnire în secret undeva în Capitală.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Ciolacu și Simion, la discuții a participat și strategul politicii din România, Vasile Dîncu, scriu cei de la Gândul.

Presupusele negocieri dintre social-democrați și surpriza alegerilor de la 6 decembrie, Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor, s-au purtat la o adresă din Primăverii, acolo unde se află și sediul IRES, institut coordonat de Dîncu.

ADVERTISEMENT

Același politician PSD afirma, recent, că: ”Nu avem niciun fel de discuţie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici nu înţelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem şi care probabil că se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic”.

Pe de altă parte, în ultimele zile Marcel Ciolacu nu a exclus un eventual parteneriat politic cu Alianța pentru Unirea Românilor și spune că ”Esența politicii este să discuți cu toți actorii politici. Am anunțat în campanie că nu vom avea o discuție cu PNL.

ADVERTISEMENT

Nu cunosc cât de controversat este domnul Simion, nu am avut timp în această campanie să studiez ceilalți competitori. Dar românii au întotdeauna dreptate când votează. Vom avea o discuție cu toate forțele politice”.

Negocieri PSD-AUR? Marcel Ciolacu și George Simion, întâlnire de taină în Capitală. Sursa foto: gandul.ro

Care era poziția AUR privitoare la alianțe politice

Chiar din seara alegerilor, după ce au aflat că intră în Parlament, liderii Alianței pentru Unirea Românilor au declarat că formațiunea lor nu va face nici un fel de alianțe.

”Nu ne propunem nicio alianță. Nu suntem extremiști, dar suntem radicali față de sistemul care a distrus Romania în ultimii 30 de ani. Fac un apel adresat tuturor românilor să se alăture AUR pentru schimba societatea românească”, spunea George Simion în urmă cu o săptămână.

ADVERTISEMENT