News

Ceva rău se putea întâmpla dacă Ucraina refuza negocierile cu Rusia. Dezvăluirile ministrului de externe Kuleba

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a venit cu lămuriri neașteptte privind negocierile dintre Rusia și Ucraina, care vor avea loc la graniţa cu Belarus.
27.02.2022 | 18:42
Ceva rau se putea intampla daca Ucraina refuza negocierile cu Rusia Dezvaluirile ministrului de externe Kuleba
Negocierile dintre Rusia și Ucraina. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat că delegaţia ţării sale se va întâlni cu cea rusă la graniţa cu Belarus şi va spune ce crede ”despre acest război şi despre acţiunile Rusiei.”

Într-o conferinţă de pentru presă susținută duminică după-amiază, şeful diplomaţiei de la Kiev a precizat că reprezintă deja o victorie pentru Ucraina faptul că Federaţia Rusă este deschisă la dialog fără precondiţionări. Totodată, acesta a relatat ce pericol a pândit astăzi țara sa.

ADVERTISEMENT

”Am fost cel mai aproape de intrarea forţelor belaruse în război. Din acest motiv, preşedintele Zelenski şi preşedintele Lukaşenko au vorbit azi, pentru că trebuie să ne apărăm flancul nordic şi să minimizăm ameninţările de acolo”, a precizat Dmitro Kuleba. FANATIK te ține la curent cu cele mai noi informații privind conflictul din Ucraina.

Negocierile din Belarus. Ministrul de externe al Ucrainei: ”Azi am fost cel mai aproape de intrarea forţelor belaruse în război.”

“Cred că faptul că Rusia este deschisă la dialog fără precondiţionări, fără ultimatumuri, fără cereri adresate Ucrainei este deja o victorie pentru Ucraina.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, apreciem toată susţinerea pe care am avut-o din partea prietenilor din lumea întreagă, dar noi luptăm, oamenii noştri mor, casele noastre sunt distruse”, a arătat şeful diplomaţiei de la Kiev, într-o conferinţă susținută duminică, conform Agerpres. 

Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu se vor ține în locul propus inițial. Kuleba: ”Nu vom merge la Gomel”

Dmitro Kuleba a subliniat că negocierile vor porni fără acorduri preliminare, iar locația aleasă se află la granița dintre Ucraina și Belarus.

ADVERTISEMENT

“Nu vom merge la Gomel, un oraş din Belarus unde este o bază militară rusă. Ne vom întâlni la graniţă şi vom merge acolo să ascultăm ce are de spus Rusia. Mergem acolo fără discuţii prealabile, fără acorduri preliminare legat de ce va reieşi din aceste discuţii.  Mergem acolo să ascultăm şi mergem să spunem ce credem noi despre acest război şi despre acţiunile Rusiei”, a precizat Dmitro Kuleba.

Belarus nu va acționa până la finalizarea discuțiilor

Preşedintele Lukaşenko l-a asigurat pe Zelenski că nu va exista nicio forţă militară belarusă care să acţioneze împotriva Ucrainei, până la momentul finalizării discuţiilor, susține Dmitro Kuleba.

ADVERTISEMENT

“Acesta este deja un câştig şi putem spera că Aleksandr Lukaşenko se va ţine de cuvânt”, a spus ministrul de externe ucrainean.

Președintele Zelenski confirmă negocierile dintre ruși și ucraineni

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis astăzi că delegaţiile rusă şi ucraineană se vor întâlni în apropierea râului Pripiat.

“Am căzut de acord ca delegaţia ucraineană să se reunească cu cea rusă, fără condiţii prealabile, la frontiera dintre Ucraina şi Belarus, în apropierea râului Pripiat”, a informat canalul oficial de Telegram al preşedintelui Zelenski, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT