Fotbal intern

DINAMO. Negoiţă, acuzat că ar fi înstrăinat baza de la Săftica!

DINAMO. Societatea de insolvenţă care s-a ocupat de cazul echipei Dinamo a fost percheziţionată de autorităţi sub acuzaţia că o parte dintrea activele societăţii au fost ascunse pentru a...
10.02.2017 | 09:35
DINAMO Negoita acuzat ca ar fi instrainat baza de la Saftica
ADVERTISEMENT

DINAMO. Societatea de insolvenţă care s-a ocupat de cazul echipei Dinamo a fost percheziţionată de autorităţi sub acuzaţia că o parte dintrea activele societăţii au fost ascunse pentru a frauda creditorii. Ionuţ Negoiţă ar fi înstrăinat şi o parte din baza de pregătire, Săftica, conform GSP.

DINAMO. Procurorii Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bucureşti împreună cu Poliţia au efectuat percheziţii la mai multe societăţi de insolvenţă. Din cercetări a reieşit că în cadrul procedurii de insolvenţă a clubului Dinamo peste 4 milioane de euro au fost ascunse pentru a frauda creditorii societăţii.

ADVERTISEMENT

A ascuns o parte din Săftica?

DINAMO. Ionuţ Negoiţă ar fi înstrăinat şi o parte a bazei de la Săftica pentru a-i micşora valoarea, astfel încît o posibilă cerere de faliment să nu renteze pentru creditori.

DINAMO. Conform unui comunicat de pe site-ul oficial fcdinamo.ro, baza de pregătire de la Săftica însuma 4,7 hectare în 2012,  dar în Planul de reorganizare acceptat de Tribunal în 2014, Săftica figurează cu doar 2,5 hectare de pămînt.

ADVERTISEMENT

DINAMO. În 2014, fostul acţionar Vasile Turcu spunea că are informaţii că baza de la Săftica va fi trecută pe alte societăţi: “Am informaţii că, la scurt timp după trimiterea cererii de intrare în insolvenţă, Ionuţ Negoiţă a trecut autocarul clubului şi baza de la Săftica pe două societăţi care îi aparţin dumnealui. Pot să vă spun că terenul de la Săftica a fost cumpărat acum şase ani de la Ministerul de Interne, iar autocarul a fost achiziţionat în leasing.

Juriştii m-au atenţionat că dacă aceste active ar fi trecute pe societăţi care nu reprezintă posesiunile dumnealui, este caz penal. Gîndiţi-vă că acest om a depus cererea de intrare în insolvenţă la aniversarea a 66 de ani de la înfiinţarea clubului sportiv, un gest pe care îl consider josnic. Este în stare de orice!”, susţinea Turcu.

ADVERTISEMENT

DINAMO. Statul, cel mai mare păgubit

Dinamo a trecut prin procedura de insolvenţă între mai 2014 şi septembrie 2015, proces ce a redus datoriile de aproximativ 17,5 milioane € la doar 4,48 % din sumă!

Statul român a suferit cea mai mare pagubă. Creditor cu 5,5 milioane €, statul a recuperat doar 5,94% din creanţă.

ADVERTISEMENT