Stiri sportive

Negoiţă blochează starurile! Vestiarul stă să EXPLODEZE

Viaţa este uneori de-o imprevizibilitate ieşită din comun, cel puţin pentru mulţi dintre noi, iar situaţia prin care trece clubul Dinamo probează perfect această afirmaţie. În urmă cu doar...
19.05.2014 | 00:08
Negoita blocheaza starurile Vestiarul sta sa EXPLODEZE

Viaţa este uneori de-o imprevizibilitate ieşită din comun, cel puţin pentru mulţi dintre noi, iar situaţia prin care trece clubul Dinamo probează perfect această afirmaţie. În urmă cu doar cîteva săptămîni, conducerea „cîinilor” exulta după ce aflase că a obţinut licenţa pentru sezonul viitor şi, pe mai multe voci, “roş-albii” îşi anunţau deja candidatura la titlul de campioană în stagiunea 2014/2015. Evident, demararea procedurii de intrare în insolvenţă a dat toate lucrurile peste cap, iar cei mai afectaţi par jucătorii, care au mai multe aspecte de lămurit.

Vor primele pentru Europa League

În primul rînd, elevii lui Flavius Stoican îşi pun problema primelor pentru locul 4, adjudecat odată cu succesul obţinut împotriva Săgeţii Năvodari. Venirea lui Ionuţ Negoiţă a schimbat felul în care au fost concepute contractele „cîinilor”. A impus o politică care fixează salarii mai mici, dar bonusuri consistente pentru victoriile din campionat şi pentru îndeplinirea obiectivelor. Acestea variază de la 5.000 la 15.000 de euro pentru calificarea în Europa League, iar acum fotbaliştii îşi vor banii. „Noi ne-am făcut treaba pe teren, am luat locul patru. Mai departe, dacă nu vom juca în Europa League din cauza insolvenţei, asta e treaba celor care conduc clubul, nu ar trebui să ne afecteze pe noi la bani. Destul vom suferi că nu vom putea să ne bucurăm de munca noastră”, a spus unul dintre dinamovişti pentru FANATIK. Conducerea, însă, e sigură că Dinamo nu va avea probleme la UEFA şi că va putea juca în preliminariile Europa League. „Ionuţ Negoiţă nici nu s-a gîndit la aşa ceva pentru că e sigur că vom juca în Europa, deci e pregătit să le achite primele băieţilor. Să stea liniştiţi”, susţine o persoană din anturajul patronului dinamovist.

P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!

Jucătorii vor să plece, conducerea vinde doar “bătrînii”

O altă problemă, poate mai importantă, este cea a jucătorilor care vor pleca de la Dinamo în această vară. Cum situaţia nu e una roz, mulţi fotbalişti din lot aşteaptă să primeacă acceptul conducerii pentru un transfer în străinătate. Dar mesajul venit dinspre Ionuţ Negoiţă a fost transmis clar de Dorin Irimia, purtătorul de cuvînt al clubului. „În această vară pot pleca, în funcţie de oferte, Bălgrădean, Grigore şi Rus. În plus, vor mai pleca Munteanu, căruia îi expiră contractul, şi Ţucudean, cel mai probabil”, a spus Irimia pentru FANATIK. Concluzia e clară, deci, şi a fost trasă tot de oficialul dinamovist. „Asta înseamnă că Rotariu, Lazăr, Matei sau Filip, tinerii noştri care au evoluat foarte bine în acest sezon, nu vor pleca. Rotariu chiar trebuie să mai rămînă aici un an sau doi, să mai capete experienţă”, a completat Dorin Irimia. Pe lîngă cei nominalizaţi de conducere, şi Naumovski o să dispară din lotul lui Stoican, iar Thicot şi Boubacar au şanse să plece şi ei, salariile pe care le-au primit la venirea în România fiind acum sub pretenţiile actuale ale fotbaliştilor.

Soluţia: un preţ greu de plătit

Există însă şi o problemă, iar numele ei este Cosmin Matei, cel mai bun dinamovist din acest sezon. Mijlocaşul ofensiv a anunţat încă de la finalul meciului cu Săgeata că vrea să plece: „Da, aş vrea să joc în străinătate, la un club mai puternic, să fac pasul la alt nivel, dar nu depinde numai de mine”, a spus fotbalistul de 22 de ani. El se va întîlni după meciul din ultima etapă, de la Botoşani, cu preşedintele executiv Constantin Anghelache şi va încerca să găsească o soluţie pentru a părăsi şi el „haita” în această vară, însă, cum s-a întîmplat şi vara trecută, probabil că şefii îi vor stabili un preţ prohibitiv, peste 2,5 milioane de euro, condiţii în care este greu de crezut că se va găsi o echipă dornică să achite o asemenea sumă.

Astfel, dacă planul dinamoviştilor se va concretiza exact, Dinamo va arăta astfel în sezonul viitor: Samoilă – Fai, Ad. Popa II, R. Crişan, S. Filip – Matei, Şerban, Elton – Lazăr, Bilinski, Rotariu.