Fotbal intern

Negoiţă îi “coace” o mega-surpriză lui Nicolae Badea

În urmă cu cîteva zile, dinamoviştilor li s-au sistat utilităţile de la arena din “Ştefan cel Mare” din cauza unor datorii mai vechi în valoare de aproape 200.000 de euro. Astfel, pentru...
27.09.2013 | 15:45
Negoita ii coace o megasurpriza lui Nicolae Badea
ADVERTISEMENT

În urmă cu cîteva zile, dinamoviştilor li s-au sistat utilităţile de la arena din “Ştefan cel Mare” din cauza unor datorii mai vechi în valoare de aproape 200.000 de euro. Astfel, pentru meciul din Cupă cu Sănătatea, care s-a jucat marţi, Ionuţ Negoiţă a fost obligat să închirieze terenul în schimbul a 3.000 de euro. Problemele însă persistă avînd în vedere situaţia ciudată. Debitul este al societăţii AFC Dinamo, aflată în insolvenţă, dar controlată, se pare, de Nicolae Badea, în timp ce patronul de la RIN este cel care gestionează SC Dinamo 1948.

“Rupem contractul cu AFC Dinamo şi organizăm licitaţie”
Din această cauză “cîinii” nu pot folosi în prezent arena din şoseaua “Ştefan cel Mare”. Şi n-o vor putea folosi decît dacă datoriile vor dispărea, situaţie puţin probabilă avînd în vedere cuantumul lor. Totuşi, există o variantă prin care Ionuţ Negoiţă ar putea obţine controlul asupra bazei, aceasta fiind explicată chiar de Elsiabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo, societate către care sînt datoriile. “Este foarte probabil să reziliem contractul cu societatea debitoare, avînd în vedere datoriile uriaşe. Nu vi se pare normal? Cine are datorii la bancă este iertat? Apoi vom organiza o licitaţie la care poate participa oricine, aşadar şi Ionuţ Negoiţă prin societatea pe care o conduce. Dar procedura poate dura mult, aşa că nu ştiu cînd se poate rezolva problema…”, a declarat Lipă.

ADVERTISEMENT

“Poate face domnul Negoiţă cadou instalaţia de încălzire”
Interesul general este însă ca problema să fie soluţionată cît mai rapid, avînd în vedere că “alb-roşii” nu vor mai putea utiliza stadionul în momentul în care vremea se strică, din cauza faptului că nu au instalaţie de încălzire. Ionuţ Negoiţă s-a angajat deja că va rezolva problema, cu o investiţie de aproximativ 150.000 de euro, dar numai în cazul în care va putea controla situaţia în bună măsură. “Avem tot interesul ca echipa de fotbal să joace pe acest stadion,d ar trebuie rezolvată problema cu datoriile. Şi instalaţia de încălzire este o chestiune care va trebui rezolvată în viitor. Cine ştie, poate ne-o face domnul Negoiţă cadou”, a încheiat, în glumă, preşedintele CS Dinamo.