Fotbal intern

O legendă a lui Dinamo îl somează pe Negoiță: „Să iasă și să spună care e obiectivul”

02.11.2018 | 16:30
O legenda a lui Dinamo il someaza pe Negoita Sa iasa si sa spuna care e obiectivul

Dinamo București a pierdut în mod uluitor calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a pierdut duelul cu Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 3-3, 8-9 după loviturile de departajare. Dănuț Lupu, fost campion al României alături de Dinamo, a văzut meciul și s-a arătat foarte dezamăgit de contraperformanța „câinilor”.

„Am văzut meciul. Credeți că mai pot spune ceva. Cuvintele sunt de prisos. Până la urma urmei cred că singura problemă este acolo în interior. Cineva trebuie să o rezolve într-un fel sau altul”, a spus Dănuț Lupu pentru FANATIK.RO.

Întrebat despre posibilele soluții pentru a debloca situația de la Dinamo, Lupu a cerut lămuriri de la conducerea echipei: „Dacă apare cineva și spune că sezonul ăsta nu ne mai interesează și important este să scăpăm de retrogradare, atunci mergi cu tinerii. Dar cum toată lumea, inclusiv Mircea Rednic spune că vor să prindă playoff-ul, e greu să joci cu tineri. Va trebui cineva să se așeze la masă, antrenorul, patronul, conducerea și să aibă curajul să spună ‘pe noi anul ăsta nu ne mai interesează, vrem să scăpăm de la retrogradare și vom juca cu copiii și vom face o echipă pentru anii care vin`. OK. Jos pălăria, atunci nimeni nu o să îi mai poată critica, chiar dacă vor juca cu tinerii. Dar atât timp cât ei spun că vor să ajungă în play-off, mi-e greu să cred că pot băga tinerii”, a mai spus fostul internațional român.

Negoiță și conducerea clubului ar trebui să își asume un nou obiectiv la Dinamo
Dănuț Lupu îl somează pe Negoiță în ceea ce privește obiectivul lui Dinamo în acest sezon

Veteranii lui Dinamo, exonerați de orice vină. Ce spune Lupu despre ratarea lui Delorge

Dănuț Lupu crede însă că jucătorii care ar fi trebuit să fie liderii vestiarului s-au achitat cât au putut de bine de sarcini: „Până la urmă ce veterani sunt acolo? Sunt Nistor, Penedo, care cât de cât au jucat bine. Restul sunt pe la 23, 24, 25  de ani. Problema nu e până la urmă la veterani. Eu mi-aș dori să aibă cineva curajul să iasă și să spună `din momentul ăsta, noi facem lucrul ăsta`. Și atunci nimeni nu îi va mai judeca.”

Întrebat despre lovitura de pedeapsă ratată de două ori de către Delorge, Lupu a făcut haz de necaz: „Până la urma urmei, e ca atunci când un arbitru validează sau nu golul. Într-adevăr s-a mișcat portarul la 11 metri. Oricum a apărat și la repetarea penalty-ului. Dar săracul copilul ăla când a văzut că bate penalty, zici că venea bomba atomică după el.”

Cât despre duelul cu FC Voluntari: „Va fi un duel între Rednic și Ando. Va câștiga echipa mai bine pregătită. Până la urmă ei și împotriva Dunării Călărași mi-au demonstrat că au ambiție și vor să câștige. Dar una e să vrei, alta e să mai și poți.”

Duelul dintre FC Voluntari și Dinamo se va juca luni, 5 noiembrie, de la ora 21:00 și va fi transmis live video pe wwww.fanatik.ro.