Fotbal intern

Are de luat 800.000 € de la Dinamo! Negoiţă cere păsuire

UPDATE 14:45 - Contactat de FANATIK în legătură cu datoria, Ionuţ Negoiţă a negat, dar admis că are de achitat totuşi nişte credite asumate cu garanţii, dar care sînt la zi: "Nu este...
04.10.2013 | 16:50
Are de luat 800000 E de la Dinamo Negoita cere pasuire

UPDATE 14:45 – Contactat de FANATIK în legătură cu datoria, Ionuţ Negoiţă a negat, dar admis că are de achitat totuşi nişte credite asumate cu garanţii, dar care sînt la zi: “Nu este adevărat! Sînt invenţii ale unor oameni care visează reîntoarceri. Am tot controlul la club, nu e nicio problemă. Nici vorbă să am eu 800.000 de euro să-i dau domnului Badea. Singurele sume pe care trebuie să le achit sînt nişte credite pe care mi le-am asumat în momentul preluării clubului. Ele sînt plătite la zi, fără nicio întîrziere, iar pe măsură ce sînt acoperite, se eliberează garanţiile pe care le-am pus. Legat de acel teren sintetic nu ştiu nimic. Noi avem terenuri la Săftica, oricum cele din parcul sportiv Dinamo nu pot fi utilizate acum, în lipsa utilităţilor”. 

Printre problemele nenumărate cu care se confruntă Ionuţ Negoiţă la Dinamo, cea mai dificilă o reprezintă suma pe care actualul acţionar majoritar trebuie să i-o dea lui Nicolae Badea. Cele două părţi au stabilit ca datoria totală de aproximativ 3,5 milioane de euro să fie împărţită în mai multe tranşe, prima rată pe care Negoiţă trebuia să o vireze în contul lui Badea, de circa 800.000 de euro, avînd termenul limită la sfîrşitul lunii septembrie. Cum patronul RIN a întîmpinat noi dificultăţi financiare, acesta a discutat cu Nicolae Badea şi a primit o ultimă amînare, pînă la sfîrşitul lunii octombrie.

Cum dificultăţile cu care Negoiţă este obligat să se confrunte de la instalarea acestuia ca acţionar majoritar în curtea “cîinilor” par a nu se termina, omul de afaceri a fost nevoit să ceară amînarea virării unei sume de bani, 800.000 de euro, şi asta tocmai de la Nicolae Badea, între cei doi fiind un război rece de la schimbarea acţionariatului. Conform surselor din cadrul echipei dinamoviste, deţinătorul culorilor şi palmaresul echipei Dinamo a fost sunat la sfîrşitul lunii de către Ionuţ Negoiţă, aceştia stabilind o întîlnire pentru a discuta despre amînarea primei tranşe din datoria de 3,5 milioane de euro. “Este conştient şi Badea că nu este uşor să rezolvi într-un timp scurt atîtea probleme de ordin financiar la un club ca Dinamo. Conform noii înţelegeri, Negoiţă trebuie să-i dea cei 800.000 de euro la sfîrşitul lui octombrie, dar e prima şi ultima păsuire pe care Negoiţă a primit-o”.

Pentru 25.000 de euro, Dinamo a rămas fără un teren!

Printre discuţiile purtate de cei doi oameni de afaceri s-a numărat şi unul dintre terenurile de fotbal aflate în incinta bazei sportive din “Ştefan cel Mare”. Fiind proprietatea lui Nicolae Badea, acesta a cerut 25.000 de euro pentru cedarea suprafeţei sintetice de joc, însă Negoiţă a refuzat, spunînd că nu are nevoie de ea. “Acum, cînd cei de la echipa a doua se duc pe la stadionul Granitul să se antreneze, cred că acel teren sintetic era foarte bun. Deşi logica lui Negoiţă nu a fost greşită cînd a refuzat să achiziţioneze terenul sintetic, avînd două suprafeţe pentru antrenament şi baza Săftica, suma cerută de Badea nu ar trebui să fie mare pentru un club ca Dinamo”, au dezvăluit angajaţi ai clubului Dinamo.

 

Tags: