Planul lui Negoiţă! Dinamo şi-a asigurat BUGETUL!

Insolvenţa pică mănuşă pentru Ionuţ Negoiţă şi se pare că intrarea în insolvenţă nu este doar o măsură luată de patronul dinamovist la disperare. „Cîinii” au pus pe hîrtie...
27.05.2014 | 00:15
Planul lui Negoita Dinamo sia asigurat BUGETUL

Insolvenţa pică mănuşă pentru Ionuţ Negoiţă şi se pare că intrarea în insolvenţă nu este doar o măsură luată de patronul dinamovist la disperare. „Cîinii” au pus pe hîrtie cheltuielile, dar şi capitalul care va intra în conturile clubului din diferite direcţii şi, conform datelor, sînt pe cale ca la începutul sezonului să aibă tot bugetul asigurat pe viitoarele 12 luni!

Lucrurile sînt destul de clare, iar FANATIK.RO vă explică pas cu pas cum roş-albii aproape şi-au asigurat un capital de aproximativ 5 milioane de euro. Suma este îndeajuns pentru a asigura bugetul echipei pentru sezonul 2014/15, în condiţiile în care fondul de salarii al echipei se ridică la doar 200.000 de euro pe lună, iar “cîinii” nici nu vor mai cheltui sume serioase pe deplasări odată cu retragerea licenţei ce-i fusese acordată iniţial lui Dinamo.

Colacul drepturilor TV

Prima sursă de venit şi cea care a asigurat bunul mers al lucrurilor pentru cea mai mare parte a cluburilor din Liga I o reprezintă banii din drepturile TV. Ocupanţi ai locului 4 în sezonul recent încheiat, „cîinii” au reuşit să obţină o sumă importantă din partea LPF, poziţia din clasament asigurînd aproximativ 2,5 milioane de euro.  Practic, această sumă ar acoperi jumătate din bugetul gîndit de Ionuţ Negoiţă şi ar fi îndeajuns pentru a putea întreţine fără probleme clubul pînă la finalul anului.

Transferurile asigură 40% din buget. Cel puţin!

Mai mult, roş-albii se bazează şi pe banii ce urmează să-i încaseze în urma vînzării de fotbalişti. Momentan, Dragoş Grigore este cotat undeva la 750.000 de euro, Bălgrădean la 500.000, iar Rus, asemenea cu portarul, a fost evaluat tot undeva la jumătate de milion de euro. Dacă cele trei transferuri s-ar realiza pentru sume asemănătoare cu cerinţele dinamoviştilor, la buget ar mai intra o sumă de aproape două milioane de euro, ceea ce ar ridica veniturile clubului la peste 4 milioane de euro.

Fanii contribuie şi ei, insolvenţa îl apără

La acest bilanţ se pot adăuga şi banii care le vor reveni „cîinilor” de pe urma vînzării produselor promoţionale şi a vînzării biletelor, astfel că, fără să facă vreun mare efort, Ionuţ Negoiţă şi angajaţii săi din sectorul administrativ au pe mînă 5 milioane de euro, buget pentru cheltuieli. Astfel, singurele probleme cu care Negoiţă se va mai confrunta în mod personal vor fi datoriile vechi ale grupării, dar insolvenţa îl ajută şi aici, pentru că dacă pînă acum patronul roş-albilor s-a plîns că a plătit doar penalităţi, acestea vor dispărea odată cu declararea insolvenţei.

_______________________________________________________________________________________________________

2,8 milioane de euro este cota lui Bălgrădean pe transfermarkt.de, fiind cel mai bine cotat jucător al lui Dinamo

2,3 milioane de euro este valoare lui Dragoş Grigore pe acelaşi site, a doua dintre elevii lui Stoican

P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!