Carousel hot news

Lovitură grea! Negoiţă nu mai investeşte la Dinamo!

Situaţia financiară a clubului din Ştefan cel Mare devine tot mai delicată pe zi ce trece! Insolvenţa a atras după sine o serie de măsuri de austeritate, ce i-au afectat, în primul rînd, pe...
25.08.2014 | 00:04
Lovitură grea! Negoiţă nu mai investeşte la Dinamo!
ADVERTISEMENT

Situaţia financiară a clubului din Ştefan cel Mare devine tot mai delicată pe zi ce trece! Insolvenţa a atras după sine o serie de măsuri de austeritate, ce i-au afectat, în primul rînd, pe elevii lui Stoican şi pe ceilalţi angajaţi ai lui Dinamo. 

Patronul Ionuţ Negoiţă a tăiat din salariile personalului auxiliar şi ai celorlaţi oficiali din club şi a impus şi pragul salarial de 5000 de euro, la nivelul lotului de fotbalişti. Boss-ul roş-albilor i-a lăsat să plece pe Dragoş Grigore (transferat pentru 750.000 de euro la Toulouse), Bălgrădean şi Laurenţiu Rus (liberi de contract). A făcut, deci, economie în bugetul de salarii, iar, încet-încet, i-a adus pe Matei şi compania cu salariile la zi.

Bani vin din drepturile TV şi de la sponsori

Săptămîna trecută s-a întocmit tabelul cu creanţele clubului din “Groapă”. Cea mai mare sumă înregistrată la masa credală este de 9,5 milioane de euro, bani care trebuie să meargă chiar către Ionuţ Negoiţă. Patronul de la RIN a realizat că a venit momentul să-şi recupereze banii. Astfel, pînă la ieşirea societăţii din insolvenţă, afaceristul nu va mai investi la Dinamo din propriile conturi. Negoiţă are pretenţia ca echipa să se autofinanţeze, cu sume atrase din diferite surse. Negoiţă şi-a anunţat deja angajaţii de planul său, veste care a bulversat conducerea, dar şi jucătorii clubului.

ADVERTISEMENT

FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-DINAMO BUCURESTI, LIGA 1 (22.08.2014)

Roş-albii “funcţionează” din tranşa încasată din drepturile TV, din banii veniţi pe transferul lui Grigore şi din lichidităţile virate de principalii sponsori. Negoiţă şi administratorul judiciar al lui Dinamo au grijă ca respectivele sume să fie repartizate creditorilor în ordinea precizată de legea insolvenţei şi conform tabelului.

Cei mai importanţi sponsori ai lui Dinamo şi sumele virate către club:

Orange – 1 milion de euro, anual

Domo – 200.000 de euro, anual

Ţiriac Auto – 100.000 de euro, anual

Baumit – 80.000 de euro, anual

Nike – sponsor tehnic, asigură echipamentul sportiv

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri