Stiri sportive

SCANDAL Negoiţă-Turcu: “E mic, îi dau 3 lei prin poştă!”

Ionuţ Negoiţă nu uită şi nu iartă! Chiar dacă a susţinut în mai multe rînduri, public, vinovăţia lui Nicolae Badea pentru situaţia dificilă în care Dinamo se află în prezent, actualul...
10.03.2014 | 02:15
SCANDAL NegoitaTurcu E mic ii dau 3 lei prin posta

Ionuţ Negoiţă nu uită şi nu iartă! Chiar dacă a susţinut în mai multe rînduri, public, vinovăţia lui Nicolae Badea pentru situaţia dificilă în care Dinamo se află în prezent, actualul patron al “cîinilor” lansează noi săgeţi în direcţia fostului preşedinte şi acţionar din “Ştefan cel Mare”. Omul de afaceri îi ia apărarea lui Cristi Borcea, care a fost condamnat la închisoare cu suspendare în “Dosarul Transferurilor”, susţinînd că nu este singurul responsabil pentru neregulile săvîrşite la Dinamo.

“Dinamo a fost prejudiciat şi nu e doar vina lui Borcea”

“Întrebaţi-l pe domnul Badea de ce nu s-a constituit parte civilă în acest proces. E un  mare semn de întrebare! Clubul Dinamo a fost prejudiciat şi nu cred că este doar vina domnului Borcea. Dînsul a fost mandatat de cineva din conducerea clubului… Atît timp cît conducătorul clubului (n.r. – atunci Badea era preşedintele Consiliului de Administraţie) mandatează pe cineva să facă o ilegalitate, el nu se poate îndrepta în instanţă spre cel pe care l-a mandatat”, a declarat Ionuţ Negoiţă, conform prosport.ro.

“Decizia nu se răsfrînge asupra clubului!”

În ciuda faptului că pe lîngă Cristi Borcea au mai fost condamnaţi la închisoare cu suspendare Ioan Becali şi Gigi Neţoiu, care şi ei au avut în trecut legături importante cu Dinamo, patronul echipei nu crede că imaginea acesteia este afectată în vreun fel după verdictul judecătorilor. “Deciziile luate se răsfrîng asupra fiecărei persoane în parte, nu asupra lui Dinamo. Clubul are istoria lui, cu performanţe fotbalistice. Oamenii care trec pe aici, acţionari, finanţatori, sînt doar o etapă din viaţa acestui club. Cei care au luat decizia s-au bazat pe chestiuni reale. Pentru noi, alta e problema: jumătate din suma prejudiciată este de la Dinamo!”, a mai declarat Negoiţă pentru sursa citată.

“Negoiţă e din 2002 la club, de ce a scos capul abia acum?”

Fostul acţionar al lui Dinamo, Vasile Turcu, nu înţelege de ce Ionuţ Negoiţă a făcut asemenea declaraţii abia acum, deşi era la curent cu situaţia clubului încă de acum 12 ani. „De ce a scos abia acum capul?  La vremea respectivă, era sponsor, acţionar minoritar şi cunoştea foarte bine situaţia clubului. Domnul Negoiţă era, încă din 2002, membru al Consiliului de Administraţie. De ce nu s-a constituit parte civilă atunci? De ce iese acum în faţă? A făcut Sărbători alături de domnii Badea şi Borcea, era la curent cu starea clubului. Cine l-a oprit să iasă atunci? A avut un moment de rătăcire cu astfel de declaraţii. Dinamo are atîtea probleme acum, nu văd rostul ieşirii sale în public. De ce nu se duce acum să constituie clubul Dinamo ca parte civilă? De ce?”, a spus Turcu pentru FANATIK.RO.

“Vrea bani pe lojă? E un om mic, îi voi trimite cîte 3 lei prin poştă”

Turcu şi-a amintit şi de faptul că patronul lui Dinamo îi solicită o sumă de bani pentru a asista la partidele grupării din “Ştefan cel Mare”. “I-am lăsat o avere la Dinamo şi el îmi cere 8.000 de lei pentru lojă. Era de bun simţ să-mi acorde patru locuri pe viaţă în Ştefan cel Mare. Să vin la partide cu fiii mei. Nu a făcut asta, deşi din punctul meu de vedere era normal, avînd în vedere că totul s-a construit acolo din banii mei. Nici măcar nu mi-a dat o lojă întreagă, ci una comună, care era ocupată de oamenii şi neamurile lui de la RIN. Este un om mic dacă acum îmi solicită bani. Dacă tot vrea bani de la mine, o să-i trimit prin poştă, la mişto, cîte trei lei, cîte cinci lei, pînă mă achit de datorie. Nu am vrut să ies în faţă cu această problemă, dar văd că domnul Negoiţă a făcut un caz că nu am plătit loja, deşi meritam locuri pe viaţă acolo. Aşa se face în orice ţară civilizată. Ce, patronul de la Inter, dacă a vîndut clubul, are nevoie de bilet să mai vină la meciuri? Nu, are un loc asigurat la lojă”, a spus Turcu pentru FANATIK.RO.