Sport

Neil Lennon schimbă sistemul la Rapid pentru a câștiga titlul: „Acesta e planul”. Antrenorul a anunțat alte transferuri

Neil Lennon a anunțat o schimbare majoră la Rapid pentru noul sezon. Antrenorul nord-irlandez își dorește noi transferuri pentru a completa lotul.
10.07.2024 | 13:36
Neil Lennon schimba sistemul la Rapid pentru a castiga titlul Acesta e planul Antrenorul a anuntat alte transferuri
Neil Lennon a anunțat schimbări masive la Rapid pentru noul sezon. Foto: captură Youtube - @FC Rapid 1923
ADVERTISEMENT

Rapid a susținut prima conferință de presă din sezonul 2024/2025 al SuperLigii. Giuleștenii au prefațat duelul cu UTA Arad, sâmbătă, 13 iulie, ora 19:15, în prima etapă. Neil Lennon a anunțat că schimbă formula de joc la Rapid în sezonul în care clubul alb-vișiniu nu mai concepe ratarea unui trofeu.

Neil Lennon schimbă sistemul la Rapid pentru a câștiga titlul: „Acesta e planul”

Rapid s-a descurcat de minune în meciurile amicale din cantonamentul din Slovenia. Neil Lennon a avut suficient timp pentru a cunoaște noul club din cariera sa și pentru a pregăti sezonul care se anunță a fi unul incendiar pentru Rapid.

ADVERTISEMENT

Antrenorul nord-irlandez a schimbat sistemul la Rapid și a anunțat că se așteaptă la un duel extrem de dificil pe terenul „Bătrânei Doamne”. „Este un meci dificil. Știm că și ei au avut o serie de schimbări în lot, dar cel mai mult ne interesează cum o să ne prezentăm noi.

Am avut o pregătire de care sunt mulțumit, sunt încântat, dar în același timp știu că vârful performanței se atinge abia după 3-4 etape. Mă aștept la un meci dificil. 

ADVERTISEMENT

Acesta este planul anul ăsta (n.r. schimbarea sistemului). Așa am abordat toate meciurile de pregătire, trebuie să avem în vedere și lotul. Pare că jucătorii reacționează foarte bine la acest sistem, astfel, nu vom complica lucrurile mai mult decât e cazul”, a declarat Neil Lennon, la conferința de presă premergătoare UTA – Rapid.

Neil Lennon, mesaj pentru Cristi Săpunaru: „Este un jucător important”

Neil Lenonn speră să se adapteze pe stilul de joc din SuperLiga. Antrenorul în vârstă de 53 de ani a vorbit și despre Cristi Săpunaru, „veteranul” din lotul Rapidului. Nord-irlandezul a avut doar cuvinte de laudă la adresa fundașului central.

ADVERTISEMENT

„E un stil diferit. Majoritatea carierei mele a fost în Marea Britanie, dar am mai antrenat în străinătate, în Cipru și acum în România. Băieții sunt destul de entuziaști să învețe lucruri noi. Sper că vom găsi un numitor comun și nu va fi un impediment. 

Este un sportiv excepțional. La 40 de ani să te afli într-o stare fizică și mentală atât de bună este un lucru excepțional. Este în continuare motivat și îl apreciem cu toții. Este un jucător important și va fi folosit ori de câte ori echipa va avea nevoie”, a mai spus Neil Lennon.

ADVERTISEMENT

Neil Lennon a anunțat noi transferuri la Rapid: „Încercăm să mai aducem jucători”

Neil Lennon vrea să facă mici ajustări lotului pe care îl are la dispoziție la Rapid. Fostul antrenor de la Celtic a recunoscut că giuleștenii vor forța aducerea unor noi fotbaliști până la încheierea perioadei de mercato.

„Orice antrenor vrea întotdeauna mai mulți jucători. Însă sunt fericit cu jucătorii pe care îi am și pe care i-am adus. Sunt destul de mulțumit, avem profunzime, avem dublură pe aproape fiecare post. Până la încheierea perioadei de transferuri o să încercăm să mai aducem jucători.

Întotdeauna e greu să anticipezi. Vor fi în jur de 5-6 echipe care vor conta și vreau neapărat ca Rapid să fie printre ele. E clar că FCSB, echipa campioană, este un concurent, Craiova, Farul, CFR-ul pentru că s-a întors Dan Petrescu.

Este un antrenor obișnuit să câștige, să obțină trofee. Noi avem un lot tânăr, e foarte important să ne dozăm efortul și să fim consecvenți pe tot parcursul campionatului.

În primăvară, după înjumătățirea punctelor, când lucrurile încep să conteze să fim în continuare la nivelul cel mai bun”, au fost cuvintele lui Neil Lennon.

ADVERTISEMENT