News

Neil Robertson vrea titlul în România: “Am greşit, dar ACUM sînt pregătit!”

Neil Robertson este una dintre vedetele snookerului din ziua de azi. Australianul se află în aceste zile la Bucureşti, la Mastersul European, fiind unul dintre favoriţii competiţiei. Campionul...
04.10.2016 | 00:05
Neil Robertson vrea titlul in Romania Am gresit dar ACUM sint pregatit
ADVERTISEMENT

Neil Robertson este una dintre vedetele snookerului din ziua de azi. Australianul se află în aceste zile la Bucureşti, la Mastersul European, fiind unul dintre favoriţii competiţiei. Campionul mondial din 2010 s-a calificat rapid în optimi după o victorie cu 4-2 împotriva lui Graeme Dott.

După meci, Neil Robertson a acordat un interviu pentru FANATIK.RO în care şi-a spus impresiile despre primul turneu profesionist de snooker din România.

ADVERTISEMENT

– Salut Neil! Cum a fost meciul? 

– A fost foarte bun pentru mine! A fost 4-2, sînt foarte mulţumit. Aş fi fost devastat să pierd încă din primul tur. Avionul a avut o întîrziere de 2-3 ore, am ajuns la hotel după ora 2 noaptea. Sînt un pic obosit, dar mă bucur că totul a ieşit bine.

– Cum ţi s-a părut arena în care se desfăşoară meciurile? Mulţi spun că e un loc perfect pentru a juca snooker?

ADVERTISEMENT

– Cred că am jucat aici un demonstrativ cu Judd Trump şi Marc Selby. E aceeaşi arenă, nu?

– Da, e aceeaşi.

– A fost senzaţional pentru că a fost un public minunat atunci. Acum, la meciurile din timpul zilei vine mai puţină lume, dar e normal. E o arenă fantastică pentru snooker. Sînt puţine arene de genul acesta în lume, pentru că aceasta (n.r. Circul Globus) e rotundă. Mai e şi o masă secundară, mai înghesuită, dar toată lumea vrea să joace la masa principală pentru că, întradevăr, e fantastică.

– Ai spus că resimţi oboseala. Nici nu e de mirare, după cîte drumuri ai făcut ultimele săptămîni: Shanghai-Londra-Bucureşti. Devine mai dificil snookerul din ziua de azi, cu mai multe turnee de puncte şi mai mulţi adversari redutabili?

ADVERTISEMENT

– Da. Ai dreptate. Greşeala mea e că am mers la Mastersul de la Shanghai. Tocmai mă întorsesem la Melbourne, aveam o săptămînă de antrenamente. Dar apoi am fost la Shanghai, apoi calificările pentru acest turneu, am venit aici, deci, o mulţime de drumuri şi de aici, oboseala. La Shanghai nu am fost pregătit pentru turneu, dar acum sînt pregătit. Toţi jucătorii îşi aleg unde să participe, dar nu trebuie să meargă peste tot.

– Eşti campion mondial. Cum e să joci finala Campionatului Mondial? E un meci special. Ai emoţii cînd joci cu o asemenea încărcătură?

ADVERTISEMENT

– Am jucat foarte bine tot acel turneu. Pentru mine a fost ceva special. Mama a venit din Australia să asiste la finală şi eu nu ştiam nimic. A fost o mare presiune. Nu am jucat aşa bine în prima parte a finalei, dar am reuşit să îmi maximizez jocul pe parcurs. E o finală de campionat mondial şi cînd ai o asemenea ocazie, trebuie să faci totul ca să o cîştigi. Din fericire pentru mine, am reuşit să mă impun.

VEZI VIDEO ULTIMUL JOC DIN FINALA CM 2010, Neil Robertson – Graeme Dott 18-13

– Ce sfat le-ai da tinerilor care vor să fie jucători de snooker la nivel profesionist?

– Nu ştiu exact cît de multe cluburi de snooker aveţi şi ce fel de infrastructură există. Sînt multe academii în Anglia, în Sheffield, în special, iar cei tineri care se cred buni şi care vor să treacă la următorul nivel ar fi bine să treacă măcar o lună pe la o astfel de academie pentru a lua pulsul, pentru a se antrena la un nivel înalt. Sînt mai multe oportunităţi.

CV Neil Robertson

Data naşterii: 11 februarie 1982

Locul naşterii: Melbourne, Australia

Poreclă: The Thunder From Down Under (Fulgerul din Australia)

Profesionist din anul: 1998

Cea mai bună clasare: 1 (7 în acest moment)

Break-ul maxim reuşit de 4 ori

Campion Mondial în 2010

3,6 milioane de euro a cîştigat Neil Robertson din snooker

12 turnee de puncte a obţinut australianul 

ADVERTISEMENT