Sport
notix pixel id

Motivul incredibil pentru care Maradona a fost înmormântat fără inimă: „Suporterii voiau să-l dezgroape și să i-o fure!”

Jurnalistul, prezentatorul TV și neurologul argentinian Nelson Castro a dezvăluit în propria carte motivul pentru care Diego Armando Maradona a fost înmormântat fără inimă.
22.11.2021 | 17:47
Motivul incredibil pentru care Maradona a fost înmormântat fără inimă: „Suporterii voiau să-l dezgroape și să i-o fure!”
Nelson Castro a scris o carte despre Maradona
ADVERTISEMENT

Nelson Castro, jurnalist, prezentator TV și neurolog argentinian, a scris o carte, „La Salud de Diego – La Verdarera Historia”, în traducere „Sănătatea lui Diego, povestea adevărată”, care va apărea în viitorul foarte apropiat.

25 noiembrie 2020 este ziua în care lumea fotbalului l-a pierdut pe Diego Maradona

Autorul a fost invitat la emisiunea „Having lunch with Mirtha Legrand” („Luând prânzul cu Mirtha Legrand”), difuzată la postul argentinian America TV, informează Middle East in 24.

El a dezvăluit faptul că Diego Armando Maradona a fost înmormântat fără inimă, deoarece se plănuise ca a doua zi să fie furată.

ADVERTISEMENT

Pe 25 noiembrie se împlinește un an de când lumea fotbalului l-a pierdut pe cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona. Fostul mare mijlocaș a suferit, în timpul somnului, un edem pulmonar acut din cauza insuficienţei cardiace cronice.

Nelson Castro: „Maradona a fost îngropat fără inimă”

În noua sa carte, Castro a oferit detalii nepublicate despre moartea, autopsia și tot ceea ce a urmat, din punct de vedere legal. „Maradona a fost îngropat fără inimă”, a spus autorul, menționând că procesul judiciar care investighează dacă a existat o neglijență din partea echipei sale medicale continuă.

ADVERTISEMENT

A existat o mișcare pregătită de un grup de suporteri de la Gimnasia La Plata, clubul pe care îl antrenase Maradona. Ei plănuiau să vină a doua zi după funeralii și să-i scoată inima.

Era un act de o îndrăzneală enormă, dar acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că inima lui Maradona a fost scoasă înainte de înmormântare”, a detaliat Nelson Castro.

ADVERTISEMENT

Nelson Castro prezintă, în carte, multe documente medicale

Autorul scrie în cartea sa că „este necesar, de asemenea, să se stabilească în mod clar cauza morții lui Maradona”. El a discutat, în documentarea lucrării, cu toate sursele medicale care au avut legătură cu Maradona și a prezentat și documente, în acest sens, în carte.

Castro a indicat că greutatea inimii lui Maradona a fost dezvăluită în urma autopsiei, iar aceasta cântărea aproximativ jumătate de kilogram, în timp ce inima cântărește de obicei 300 de grame.

ADVERTISEMENT

Maradona suferea și de dependența lui de sex, susține Nelson Castro

Jurnalistul a adăugat: „Dar Maradona suferea de insuficiență cardiacă și de alte boli de inimă, care au fost depistate în 2000”.

Castro a subliniat că medicul care îl trata pe Maradona a spus, nu cu mult timp în urmă, că o persoană cu boală de inimă precum cea pe care a suferit-o Maradona moare cu mult înainte de vârsta atinsă de Diego.

ADVERTISEMENT

În final, Castro a amintit că Maradona era dependent de orice: „Maradona suferea și de dependența lui de sex, iar acest lucru este luat în considerare pentru boala lui. Era un bărbat înconjurat de femei și căuta în permanență femei”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik