News

Nelu Iordache, condamnat definitiv la închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad. Omul de afaceri, în custodia Poliției. Update

Omul de afaceri Nelu Iordache (54 de ani) a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare. Pedeapsa, pronunțată miercuri de Curtea de Apel, vine în dosarul autostrăzii Nădlac - Arad.
08.09.2021 | 15:53
Nelu Iordache condamnat definitiv la inchisoare in dosarul autostrazii Nadlac  Arad Omul de afaceri in custodia Politiei Update
Nelu Iordache, condamnat definitiv la închisoare. Ce perdeapsă a primit omul de afaceri în dosarul autostrăzii Nădlac - Arad. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-09-2021
12:54

Nelu Iordache a ajuns în custodia Poliției și urmează a fi încarcerat

La scurt timp după pronunțarea deciziei condamnării definitive de către Curtea de Apel, omul de afaceri Nelu Iordache (54 de ani) a ajuns custodia Poliţiei.

În orele următoare, acesta urmează a fi încarcerat. Acesta a primit o condamnare de 11 ani şi 9 luni închisoare pentru fraude la construcţia autostrăzii Nădlac-Arad.

”Având în vedere decizia instanţei, astăzi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare un mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat de 54 de ani.

Cel în cauză este în custodia poliţiştilor, urmând a fi încarcerat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei citat de Agerpres.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe omul de afaceri Nelu Iordache la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad. Decizia pronunțată în cursul acestei zile este definitivă.

Nelu Iordache, condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare

Tribunalul București l-a condamnat, în primă instanță, la 6 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracțiuni, printre care și fraude cu fonduri europene, în calitate de administrator al societății SC Romstrade SRL.

ADVERTISEMENT

Nelu Iordache a fost acuzat că a schimbat destinația sumei de 31.519.960 lei, reprezentând o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad (aproximativ 22,3 km), lucrarea fiind finanțată în proporție de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene, scrie G4Media.

Acest dosar a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție la Tribunalul București în aprilie 2013, după o anchetă care a durat la Parchet mai puțin de jumătate de an.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că procesul a bifat 91 de termene, de-a lungul a patru ani, iar la al 92-lea termen a venit prima sentință, prin care Nelu Iordache a fost condamnat la 6 ani și 3 luni de închisoare cu executare. Apoi motivarea deciziei a mai durat încă 2 ani.

Reamintim că, la finalul lunii iulie, afaceristul fusese preluat sub escortă de pe Aeroportul Otopeni și pus sub control judiciar de procurori.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Nelu Iordache era suspect de trafic de influență și dare de mită, într-un nou dosar legat de achiziții publice.

El a fost săltat de pe aeroport de procurori chiar când voia să plece către Roma, Italia, acolo unde este stabilită familia lui, la finalul lunii iulie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Nelu Iordache, anchetat în mai multe dosare

Omul de afaceri este anchetat în mai multe dosare de corupție. În unul din ele a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni închisoare, însă decizia nu este definitivă.

În acest dosar, a fost condamnat de Tribunalul București pentru evaziune fiscală şi delapidare, fiind acuzat că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare. Prejudiciul creat statului se ridică la 2 milioane euro.

Nelu Iordache este considerat unul dintre ”regii asfaltului”. El este patronul companiei Romstrade.

ADVERTISEMENT