Life

Nelu Ploieșteanu a murit de COVID-19. Ce au descoperit medicii în corpul cântărețului

06.04.2021 | 10:00
Nelu Ploiesteanu a murit de COVID19 Ce au descoperit medicii in corpul cantaretului
Nelu Ploieșteanu a murit de COVID-19
ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu a murit de coronavirus, iar trupul cântărețului va fi sigilat pentru a fi înmormântat după protocolul SARS-CoV2.

Familia cântărețului Nelu Ploieșteanu este nevoită să-l îngroape pe artist așa cum nu și-a dorit: conform regulilor impuse celor care mor din cauza COVID-19.

ADVERTISEMENT

După ce au refuzat să ridice corpul neînsuflețit de la morga spitalului Floreasca și au solicitat efectuarea autopsiei,  cerere care a fost aprobată de procurorul de serviciu din Sectorul 1, soția și fiicele lui Nelu Ploieșteanu au primit rezultatele investigațiilor cerute, conform Antena 3.

Medicii de la Institutul de Cercetare Cantacuzino au descoperit, în corpul artistului, infecția COVID-19, iar familia cântărețului trebuie să ajungă la Institutul de Medicină Legală pentru a-i ridica trupul, aflat într-un sicriu sigilat, și a-l duce la Cimitirul Străulești 2, acolo unde o să fie înmormântat. (Vezi și: “Urlete, durere, momente greu de imaginat”. Familia lui Nelu Ploieşteanu aşteaptă rezultatul autopsiei)

ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu, înmormântat după protocolul SAR-CoV-2: “Să îl lase în biserică, nu cum au făcut cu Cornelia!”

La fel ca și în cazul Corneliei Catanga, familia lui Nelu Ploieșteanu trebuie să respecte protocolul COVID-19, iar la înmormântare au voie să participe 16 persoane. Aurel Pădureanu, soțul Corneliei Catanga, este alături de familia regretatului cântăreț și, la scurt timp după moartea acestuia, a făcut un apel disperat către autorități.

“Îmi pare rău, Nelu Ploieșteanu, prietenul meu de 50 de ani, și al meu, și al Corneliei nu mai este. Părerea mea ar fi – dar nu am cu cine să vorbesc- să fie dus în biserică, să îl lase pe el, dacă pe soția mea nu au lăsat-o. Măcar el ar trebui, a fost un artist mare și se duc artiștii mari. Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu au fost cei mai mari artiști ai muzicii lăutărești.

ADVERTISEMENT

Ar trebui lăsat în biserică, nu cum au făcut cu soția mea! Toată viața nu o să uit treaba asta, până când nu m-oi duce lângă ea”, spunea Aurel Pădureanu, pentru FANATIK, la scurt timp după moartea lui Nelu Ploieșteanu. (Vezi și: Greșeala fatală făcută de Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă, după ce au fost diagnosticați cu COVID-19)

Nelu Ploieșteanu a murit la 70 de ani. Cântărețul era internat cu COVID-19

Cântărețul de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, a murit vineri, 2 aprilie, la vârsta de 70 de ani. Se afla internat din 13 martie la Spitalul Floreasca din Capitală, acolo unde a ajuns în stare gravă, la doar câteva zile, după ce a ieșit pe semnătură din spital. Nelu Ploieșteanu fusese diagnosticat cu COVID-19, dar nu credea în boală.

ADVERTISEMENT

A refuzat să primească tratament în spital până în momentul în care starea i s-a deteriorat și a ajuns direct la Terapie Intensivă, unde a fost intubat. Din păcate, starea de sănătate a artistului s-a degradat în ritm galopant, iar medicii nu au mai putut face ceva pentru a-l salva.

ADVERTISEMENT