Life

Nelu Ploieșteanu a murit. Mara Bănică a făcut anunțul: „Să te ierte bunul Dumnezeu”

02.04.2021 | 07:35
Nelu Ploiesteanu a murit Mara Banica a facut anuntul Sa te ierte bunul Dumnezeu
ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu a murit. Mara Bănică  este cea care a făcut anunțul, pe Facebook. „Să te ierte bunul Dumnezeu,” a transmis aceasta.

Este doliu în lumea artistică românească. Celebrul cântăreț de muzică de petrecere Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT

Cântărețul se afla internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București de aproximativ două săptămâni. Infecția cu virusul, dar și comorbiditățile pe care le avea i-au adus sfârșitul.

Nelu Ploieșteanu a murit. Mara Bănică a făcut anunțul: „Să te ierte bunul Dumnezeu”

„Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti Odihnească sufletul în Rai!”, a scris pe Facebook Mara Bănică în dimineața zilei de vineri. La doar o oră de la distribuirea mesajului, acesta a srâns peste 3.000 de reacții, iar mai bine de 800 de oameni au transmis mesaje de condoleanțe.

ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu, în vârstă de 70 de ani, a dezvoltat o formă severă a bolii cauzate de infecția cu Covid-19, combinată cu probleme de sănătate anterioare. Astistul a petrecut mai bine de două săptămâni la ATI, iar starea lui era din ce în ce mai gravă.

Inițial, artistul a refuzat internarea, dar acest lucru l-a costat enorm. El a semnat externarea, pe proprie răspundere, la data de 11 martie. Acesta s-a întors la spital, la data de 18 martie, cu o stare de sănătate vizibil deteriorată. Cântărețul era intubat, iar șansele de supraviețuire erau minine.

ADVERTISEMENT

Medicii au fost reținuți în ceea ce privește posibilitatea de recuperare a acestuia. Solistul avea saturația de oxigen 50%, iar plămânii acestuia erau afectați în proporție de 70%.

Cu doar o zi în urmă, celebra clarvăzătoare Carmen Hara a făcut previziuni sumbre cu privire la șansele acestuia de însănătoșire: „codificarea lui este 7. Câți ani are? 70. Din nou trece printr-o cumpănă foarte mare, putem doar să ne rugăm”.

ADVERTISEMENT

„Longevitatea lui nu bate de 70 și ceva de ani. În codul lui nu există energia să îl treacă de această vârstă. Sper că el să treacă peste această cumpănă, dar mă îndoiesc,” a spus ea.

ADVERTISEMENT