Life
notix pixel id

Nelu Ploieșteanu, testat pentru COVID-19, înainte să fie ridicat de la morgă. Informații de ultim moment

02.04.2021 | 09:43
Nelu Ploieșteanu, testat pentru COVID-19, înainte să fie ridicat de la morgă. Informații de ultim moment
Nelu Ploieșteanu, testat pentru COVID-19, înainte de înmormântare. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cântărețul de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, ar urma să fie testat pentru COVID-19, pentru ca familia să-l poate înmormânta fără a i se impune regulile aplicate în cazul celor care pier din cauza infecției cu coronavirus. Artistul se afla din 13 martie internat la Spitalul Floreasca din Capitală, iar ieri, soția sa, Elena, a fost anunțată de DSP că perioada de carantină s-a terminat atât pentru ea, cât și pentru Nelu Ploieșteanu.

FANATIK.RO a aflat că, astăzi, înainte ca trupul neînsuflețit al artistului să fie ridicat de la morga Spitalului Floreasca, ar urma să se efectueze un test pentru COVID-19, pentru a fi eliminate toate suspiciunile. Astfel, familia ar putea să-l înmormânteze conform regulilor impuse de pandemie, dar fără restricțiile aplicate în cazul deceselor celor care mor infectați cu SARS-CoV2.

“I-a stat inima, era susținut 100 % de aparate. Ieri a sunat DSP-ul să anunțe că legal s-a terminat perioada de carantină”, ne-a declarat, în exclusivitate, Mara Bănică, cea care a și anunțat de altfel vestea morții lui Nelu Ploieșteanu. (Vezi și: Ultima apariție la TV a lui Nelu Ploieșteanu: „Dacă mâine se termină, nu îmi pare rău!”)

ADVERTISEMENT

Conform surselor noastre, familia lui Nelu Ploieșteanu a depus o cerere prin care solicită ca artistul să fie testat, înainte de a ridica trupul neînsuflețit din spital, pentru a-l putea înmormânta fără a i se impune regulile celor care mor răpuși de COVID-19. Solicitarea urmează să fie analizată și aprobată sau nu de procuror.

Nelu Ploieșteanu a murit la 70 de ani, după ce nu a crezut în COVID-19

Cântărețul de muzică lăutărească a ajuns la spital, în stare gravă, cu plămânii afectați în proporție de 70%, în data de 13 martie. Artistul nu a crezut în virusul SARS-CoV2 și a plecat din spital pe semnătură, după ce a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19. A acceptat să fie internat în Spitalul Floreasca din București, după mai multe zile, abia în momentul în care starea sa de sănătate s-a agravat.

ADVERTISEMENT

“Maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!”

Trecerea în neființă a lui Nelu Ploieșteanu a fost anunțată și de reprezentanții SMURD, vineri, 2 aprilie.

Din păcate, în această dimineață, maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!“, este mesajul transmis de SMURD, pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Nelu Ploieșteanu

Pe numele real Ion Mitrache, Nelu Ploieșteanu a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. A început să cânte imediat după moartea tatălui și la 18 ani deja câștiga primii bani, de la nunți, botezuri și alte evenimente. Visa de atunci să devină bogat și a reușit. După armată, în 1970, s-a mutat în București la o rudă și, vreme de câteva luni, a cântat la Teatrul de revistă Ion Vasilescu, unde l-a avut ca dirijor pe Ion Albeșteanu.

În 1979 a plecat prima dată într-un turneu în afara țării – în Franța, Italia, Belgia și Olanda. Au urmat alte turnee, dar din 1996 a refuzat să mai plece din țară pentru a cânta.  Și-a desfășurat activitatea în mai multe restaurante renumite din București.

ADVERTISEMENT

După 1990 a lansat 18 albume, iar cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. Viața personală a lui Nea Nelu, așa cum îi spuneau prietenii, a fost tumultoasă. I-a plăcut să iubească și escapadele lui amoroase extraconjugale au ținut primele pagini ale publicațiilor. A avut cinci copii – patru fiice, un fiu. Singurul său băiat, Mihăiță, era grav bolnav și a murit în aprilie 2018.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri