News

Nelu Tătaru a anunțat când se așteaptă la valul doi de coronavirus. Câte săptămâni de liniște mai au românii

03.06.2020 | 22:44
Nelu Tataru a anuntat cand se asteapta la valul doi de coronavirus Cate saptamani de liniste mai au romanii
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru se așteaptă ca epidemia de coronavirus să revină în toamnă, deși Organizația Mondială a Sănătății a lăsat să se înțeleagă că al doilea val ar putea să nu mai vină. Oficialul Guvernului nu crede că numărul de infectări cu noul coronavirus va putea fi „oprit la zero”.

Nelu Tătaru așteaptă valul secund de coronavirus în octombrie 2020

Nelu Tătaru se așteaptă ca noul val de coronavirus să lovească în octombrie 2020. Până atunci, susține ministrul, țara noastră ar trebui să fie pregătită.

ADVERTISEMENT

Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare.

ADVERTISEMENT

Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități”, a explicat Tătaru, conform stiripesurse. 

Nelu Tătaru crede că mall-urile se vor putea redeschide din 15 iunie

Ministrul a dezvăluit că mijloacele de transport în comun pot să devină un focar de infecție dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată. De asemenea, Tătaru a lăsat să se înțeleagă că de la mijlocul lunii iunie se vor redeschide și mall-urile.

ADVERTISEMENT

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a explicat Tătaru.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat aproape 20.000 de cazuri de coronavirus, 19.669. 1.296 de persoane și-au pierdut viața, în timp ce 13.800 s-au vindecat. În stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă din țară se mai află 162 de oameni. Multe spitale au rămas fără pacienți internați cu Covid-19, astfel că se așteaptă redeschiderea acestor unități spitalicești.

ADVERTISEMENT
Tags: