News

Nelu Tătaru a făcut anunțul oficial. Medicii care s-au luptat cu Covid-19 au primit bonusul de 2.500 de lei

15.05.2020 | 23:59
Nelu Tataru a facut anuntul oficial Medicii care sau luptat cu Covid19 au primit bonusul de 2500 de lei
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit că medicii aflați în primia linie a luptei cu noul coronavirus au primit bonusul de 500 de euro promis de autorități.

Nelu Tătaru a dezvăluit că medicii au primit bonusul de 2.500 de lei

Este vorba de 29.719 cadre medicale care au intrat în contact cu pacienți infectați cu Covid-19. CNAS a viraj deja banii către spitale, urmând a fi redistribuiți către medici.

ADVERTISEMENT

Ministrul Nelu Tătaru s-a aflat zilele trecuteîntr-un conflict cu Gabriela Firea, pentru că nu reușise să plătească bonusul de 500 euro din motive birocratice. Tătaru s-a apărat, explicând că spitalele nu i-au trimis lista cu doctorii care merită premiu, în schimb Firea nu i-a acceptat scuzele și l-a somat să plătească, atâta timp cât a promis că va face acest lucru.

Mai mult, managerul SJU Bacău l-a contrazis pe Tătaru și a afirmat că listele erau trimise de la finele lunii aprilie. În replică, Tătaru a acuzat spitalele că au trecut pe listă „contabili sau oameni de serviciu care mătură în curte”.

ADVERTISEMENT

Vineri, 15 mai, situația pare că s-a rezolvat, conform aceluiași ministru Tătaru. Conform Libertatea, fiecare medic a primit 2.500 de lei pentru efortul depus.

Acest bonus ar urma să fie primit și de personalul medical din unitățile de primiri urgențe, de la ambulanță, din DSP precum și medicii rezidenți.

ADVERTISEMENT

Conform unui calcul al Ministrului Sănătății, aproximativ 75.000 de cadre medicale vor beneficia de acest stimulent.

În primă fază, personalul medical este plătit de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, după care banii vor fi acoperiți din fonduri europene.

ADVERTISEMENT

Momentan, conform sursei citate, nu este clar dacă bonusul va fi plătit și pentru perioada de două săptămâni din luna martie acoperită de starea de urgență, sau doar pentru intervalul ce începe din 7 aprilie, momentul când a fost dată ordonanța de urgență pentru ca medicii să primească acest stimulent de risc.

ADVERTISEMENT
Tags: