News

Nelu Tătaru a modificat condițiile de internare pentru bolnavii de Covid-19. Cât vei sta în spital dacă ești asimptomatic

23.06.2020 | 15:18
Nelu Tataru a modificat conditiile de internare pentru bolnavii de Covid19 Cat vei sta in spital daca esti asimptomatic
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății e decis să modifice condițiile de internare și externare a pacienților infectați cu Covid-19.

Ministrul Nelu Tătaru a semnat ordinul privind modificarea condițiilor de internare și externare în spital pentru pacienții infectați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Așadar, asimptomaticii cu factor de risc, dar și pacienții simptomatici cu forme ușoare vor fi internați în spitale de faza 2 sau suport.

Au fost modificate condițiile de internare pentru bolnavii de Covid-19

Această categorie de pacienți poate fi externată după cel puțin 10 zile petrecute în spital, de la internare, în momentul în care dispare febra și simptomatologia se ameliorează, timp de 72 de ore.

ADVERTISEMENT

Potrivit ordinului semnat de ministru, testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare.

Totodată, pacienții asimptomatici pozitivi la testare vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul ia această decizie. Condiția externării e ca toți pacienții să rămână izolați la domiciliu până se împlinesc cele 14 zile ale perioadei de izolare, respectiv 4 zile de la externare pentru cei care stau 10 zile în spital.

Situația se schimbă în cazul asimptomaticilor care sunt negativi la testul de control după 8 zile. Aceștia vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Un caz special îl reprezintă pacienții cu afecțiune renală care necesită dializă, pacienți care vor fi ținuți în spital timp de 14 zile.

În cazul pacienților simptomatici cu forme medii sau severe, internarea se va face în spitalele faza 1 sau 2 care au în structură secții de terapie intensivă, sau în spitale de suport, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Internarea va dura cel puțin 14 zile, în timp ce externarea va depinde de lipsa febrei pentru 72 de ore și de o decizie a medicului specialist.

După externare, monitorizarea stării de sănătate a pacientului se va efectua de către medicul de familie, prin sistemul de telemedicină.

ADVERTISEMENT
Tags: