ADVERTISEMENT
News

Nelu Tătaru, acuzații grave: ”Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț”

Autor: Robert Cristea | 09.02.2021 | 07:47
Nelu Tătaru, acuzații grave: ”Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț”
Nelu Tătaru, acuzații grave: ”Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț”. Sursa foto: hepta.ro

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a vorbit luni seară despre implicările politice în gestionarea pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

În prezent deputat liberal, Tătaru a făcut referire la perioada de după 15 mai, când a început prima etapă de relaxare a restricțiilor de după starea de urgență, conform Gândul.

„Spuneam și atunci, nu dăm vina pe comunicare. Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț, că vrem, că nu vrem. Dar haideți să facem în momentul ăsta ce trebuie făcut”, a spus fostul ministru al Sănătății.

ADVERTISEMENT

Ce spune Nelu Tătaru despre primele implicări politice

”Eu am fost în mijlocul acestei pandemii. În 15 mai, care a însemnat primele măsuri de relaxare, au fost și primele implicări politice.

Era un trio format la acel moment, în care nu recunoșteau acea pandemie, nu recunoșteau niște măsuri, i-am ținut în casă. Până a venit valul de vară, cu toamna și atunci s-au ascuns”, a transmis Tătaru, în emisiunea „Dosar de politician” de la B1TV.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru consideră că medicul Valeriu Gheorghiță și secretarul de stat, Andrei Baciu, trebuie să continue ceea ce au început și să fie susținuți de o campanie fermă de informare.

„Opinii cred că avem fiecare dintre noi, numai că acest Comitet de coordonare a activității de vaccinare este în subordinea premierului și a Secretariatului General al Guvernului. Cred că acolo trebuie luate deciziile.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, acea echipă – colonelul Gheorghiță, secretarul de stat Baciu, care sunt de la început pe aceste metereze – ar trebui să continue, dar ei trebuie și susținuți, susținuți de o campanie fermă de informare, hotărâtă și de neoprit în aceste momente”, a precizat fostul ministru al sănătiții.

„Dacă mă întrebați pe mine, campania de vaccinare este peste așteptări în acest moment fiindcă acum trei luni, când făceam acele sondaje, erau foarte puțini și din partea medicală care voiau să se vaccineze”, a mai declarat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!