News

Nelu Tătaru, adevărul despre apariția unei noi tulpini COVID-19! „Avem cazuri de reinfectare”

03.09.2020 | 14:11
Nelu Tataru adevarul despre aparitia unei noi tulpini COVID19 Avem cazuri de reinfectare
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus adevărul despre apariția unei noi tulpini COVID-19! Acesta nu s-a ferit și a admis că la nivelul ţării există “câteva” cazuri de reinfectare cu noul coronavirus, care în acest moment sunt studiate de specialişti.

“Se discută la nivelul grupurilor ştiinţifice reinfectări în contextul unor posibile tulpini noi apărute. (…)

ADVERTISEMENT

Sunt câteva cazuri care au fost declarate (în România n.r.), dar în acest moment le studiem”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru, totul despre reinfectarea cu COVID-19!

Mai mult de atât, ministrul a transmis că România se află acum în cea de-a doua fază a primului val pandemic, pe un platou care speră să poată fi menţinut în condiţiile.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a atras atenția și a zis că luna septembrie va fi una aglomerată şi grea, din cauza începerii anului şcolar, a alegerilor, dar şi a reîntoarcerii românilor din concedii.

“Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menţinem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerate şi cu o creştere pe care preconizăm sperăm noi mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…)

ADVERTISEMENT

(…) Ne pregătim pentru o lună destul de grea atât pentru cei care gestionăm (…), cât şi pentru cei care vor contribui la menţinerea unei stări sau a unei situaţii pe care să o putem controla”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

De remarcat că Nelu Tătaru a mers într-o vizită la Serviciul de Ambulanţă Judeţean din Prahova, dar şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

ADVERTISEMENT

A făcut-o în contextul în care, în ultima perioadă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, personalul insuficient şi la fel şi aparatura folosită

ADVERTISEMENT