News

Nelu Tătaru, adevărul despre testele COVID-19! „De aceea avem cazuri de infectare”

28.07.2020 | 19:38
Nelu Tataru adevarul despre testele COVID19 De aceea avem cazuri de infectare
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus adevărul despre testele COVID-19! Acesta a precizat de unde vine diferența între rezultate.

Vă readucem aminte că , în ultimele 24 de ore, în România au fost prelucrate nu mai puțin de 21.135 de probe. Din acestea, 13.127 au fost făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical.

ADVERTISEMENT

Alte 8.008 au avut loc la cerere. Concret, în urma testelor, au rezultat 1.155 de cazuri de coronavirus, în comparație cu cele 1.104 de luni, anunțate după prelucrarea a doar 7.574 de teste.

Ce spune Nelu Tătaru despre testele COVID-19!

Tătaru a căutat să explice pe înțelesul tuturor de ce marți au fost de aproape 3 ori mai multe teste prelucrate, dar numărul de pacienți puțin mai mare decât cel de luni.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, ministrul Sănătății a spus și de ce unele teste sunt fals pozitive sau fals negative. Totul se întâmplă din cauza aparatelor sau a celor care prelucrează probele.

”Sunt teste care se fac în diferite focare, de aceea avem cazuri de infectare, cum au fost cele de sâmbătă sau duminică.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, avem teste făcute de oameni care pleacă în vacanță, sau de diverse companii, pentru angajați.

Unele teste pot fi fals pozitive sau fals negative, în funcție de aparat, în funcție de cel care le prelucrează, în funcție de loc.

ADVERTISEMENT

Poți să ai un test fals negativ, după 2-3 zile, iar apoi să fie pozitiv. Testele se pot negativiza sau pozitiva”, a declarat Nelu Tătaru.

 

 

ADVERTISEMENT