News

Nelu Tătaru, anunț îngrijorător în plină pandemie: ”Să ne obișnuim că vom trăi cu coronavirusul și în următorii doi ani”

22.04.2020 | 08:40
Nelu Tataru anunt ingrijorator in plina pandemie Sa ne obisnuim ca vom trai cu coronavirusul si in urmatorii doi ani
Când se redeschid școlile? Ministrul Sănătății, anunț ferm pentru elevi și părinți: "Semnele nu sunt încurajatoare" Sursă foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un anunț îngrijorător în plină pandemie și i-a informat pe cetățeni că noul tip de coronavirus ar putea să rămână mult timp printre noi.

Nelu Tătaru, anunț îngrijorător în plină pandemie

”După experiența pandemiei de gripă porcină din 2009, am putut vedea că a fost urmată de doi ani de epidemii sezoniere. Așa va fi și în acest caz. Să ne obișnuim că vom trăi cu coronavirusul și în următorii doi ani”, a fost anunțul lui Nelu Tătaru în plină pandemie.

ADVERTISEMENT

Prezent la Antena 3, ministrul Sănătății a precizat că în funcție de ce se întâmplă în această primă etapă se va putea evalua și forța cu care acest virus va ataca și în următorii doi ani, mai ales că în acest moment nu există nici tratament și nici vaccin.

”Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase şi după această perioadă să-l putem procura şi să-l putem utiliza în întreaga masă”, a declarat Tătaru.

ADVERTISEMENT

România se află la jumătatea pandemiei de coronavirus

Ministrul a explicat că putem spune că am trecut de această pandemie doar în momentul în care vom ajunge să avem cazuri puține pe care le putem gestiona prin sistemul medical actual.

”Atunci când vom ieși și vom vedea că avem o mare parte a populației care s-a imunizat, putem vedea următorii doi ani ca niște epidemii cu niște cazuri care nu vor avea aceeași amploare ca în această perioadă”, a completat Tătaru.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății apreciază că România se află în acest moment la jumătatea pandemiei, iar autoritățile așteaptă să vadă cum va evolua infecţia cu coronavirus după Sărbătorile Pascale.

Nelu Tătaru a mai spus că nu s-ar schimba nimic în această luptă dacă s-ar şti că virusul a fost creat într-un laborator: ”Poate că după ce vom termina şi vom ieşi din pandemie cu bine, împreună, vom putea să analizăm ce a fost, cum a fost, de unde a venit”.

ADVERTISEMENT

După 15 mai românii speră că guvernul va permite relaxarea măsurilor de distanțare socială. Mai mult, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lăsat să se înțeleagă că granițele în Uniunea Europeană s-ar putea deschide mai repede decât ar crede lumea.

ADVERTISEMENT