News

Nelu Tătaru, anunț îngrijorător înaintea posibilei prelungiri a stării de alertă: ”Transmiterea comunitară s-a accentuat”

15.06.2020 | 10:35
Nelu Tătaru, anunț îngrijorător înaintea posibilei prelungiri a stării de alertă: ”Transmiterea comunitară s-a accentuat”
Ședință, la Ministerul Sănătății. Orban și Tătaru, decizii în urma tragediei de la Piatra NeamțSursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face un anunț îngrijorător înaintea posibilei prelungiri a stării de alertă, o chestiune mult discutată în ultima perioadă și care stă în aer din cauza Opoziției, care se opune proiectului Guvernului în forma sa actuală.

Oficialul din fruntea Sănătății spune că în condițiile în care avem în continuare o creștere a cazurilor de infectare cu Covid-19, Ministerul Sănătății dorește să gestioneze eventualele evoluții nefavorabile ale epidemiei.

ADVERTISEMENT

Ministrul pune această explozie a numărului de contaminări din ultimele zile pe seama unei accentuări a transmiterii comunitare a virusului.

Ce spune Nelu Tătaru înaintea posibilei prelungiri a stării de alertă: ”Transmiterea comunitară s-a accentuat”

Nelu Tătaru consideră că numărul mare de infectări din weekend are explicații logice în ”teren”. Cazurile vin după ce s-au aplicat o serie de măsuri de relaxare, iar populația s-a aglomerat în unele zone din România.

ADVERTISEMENT

”Am avut două weekenduri largi cu o aglomerare a populației în unele zone ale țării. Că vrem sau nu, suntem în stare de alertă. Avem 5 zile în care au crescut numărul de cazuri de noi. Suntem într-o transmitere comunitară. Nu este una exacerbată. Dar e o accentuare a transmiterii comunitare.

Avem în plan un pachet de măsuri pe care le aveam în vedere prin normele de relaxare impuse în ultimele săptămâni.

În condițiile în care avem o rată de creștere, trebuie să gestionăm contextul epidemiologic”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ce spune Tătaru despre acuzațiile privind manipularea cazurilor noi

Duminică, după ce s-au anunțat 320 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirma că numărul crescut de cazuri de îmbolnăvire prezentat de autorităţi în ultimele zile face parte din ”manipularea”pregătită de către Guvern, întrucât PSD nu a anunţat tranşant dacă va vota sau nu starea de alertă.

Despre aceste acuzații, Nelu Tătaru spune că nu sunt fondate, întrucât această evoluție are la bază mai multe date de ordin tehnic. ”Aici nu pot să fiu de acord. Dacă cineva de specialitate va urmări va putea analiza și evoluția, numărul celor de la ATI, numărul deceselor etc.

Dacă au avut sau au o anumită îndoială, cred că ar trebui să dispară pentru că orice măsură de relaxare poate duce la creșterea numărului de cazuri.”, a spus ministrul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri