News

Nelu Tătaru, anunț îngrijorător pentru români: ”Nu vreau să ne gândim la relaxare”

02.05.2020 | 11:56
Nelu Tataru anunt ingrijorator pentru romani Nu vreau sa ne gandim la relaxare
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un anunț îngrijorător pentru români în care spune că nu a venit încă momentul să ne gândim la relaxarea măsurilor restrictive.

Nelu Tătaru, anunț îngrijorător pentru români

Nelu Tătaru a efectuat, sâmbătă, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde în ultimele zile s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale și a făcut un anunț îngrijorător pentru români.

ADVERTISEMENT

”Recomand încă o dată, prudenţă, izolare voluntară, distanţare socială. Mă repet, nu am atins încă vârful. Nu vreau să ne gândim la relaxare”, a declarat ministrul, conform Agerpres.

Tătaru a spus că momentul relaxării ţine foarte mult de felul cum gestionăm acest weekend și săptămâna viitoare. După sărbătorile pascale, acest weekend este foarte important.

ADVERTISEMENT

Tătaru a remarcat că pe străzi sunt foarte multe maşini

”Suntem într-un judeţ care în ultima perioadă a început să aibă cazuri de COVID-19, mai ales din rândul personalului medical şi al personalului din locurile instituţionalizate precum şi persoane instituţionalizate”, a afirmat ministrul.

Nelu Tătaru recomandă prudenţă, precauţie, respectarea regulilor de igienă şi a regulilor de echipare dezechipare, existenţa echipamentelor de protecţie și existenţa medicamentelor.

ADVERTISEMENT

”În triajul pacientului care se prezintă la spital trebuie evaluat complet, chiar dacă avem o simptomatologie frustă, care nu corespunde definiţiei de caz”, a completat ministrul Sănătății.

Tătaru a remarcat faptul că la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului este un aflux de pacienţi, dar şi că pe străzi sunt foarte multe maşini, motiv pentru care a atras atenţia încă o dată că nu este momentul unei relaxări.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține legea vaccinări și avertizează asupra valului doi de coronavirus, unul care poate fi concomitent cu cel de gripă clasică din sezonul rece.

ADVERTISEMENT