News

Nelu Tătaru, anunț privind noul an școlar și alegerile locale: ”În acest moment nu luăm în calcul amânarea lor”

18.07.2020 | 17:53
Nelu Tataru anunt privind noul an scolar si alegerile locale In acest moment nu luam in calcul amanarea lor
Nelu Tătaru, anunț privind noul an școlar și alegerile locale: ”În acest moment nu luăm în calcul amânarea lor”. Sursa foto: Inquam/George Călin
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a făcut un anunț extrem de important privind noul an școlar și alegerile locale, evenimente despre care s-a vehiculat ideea că ar putea fi amânate.

În luna septembrie sunt programate două evenimente majore: startul anului școlar 2020-2021 și alegerile locale, amânate din primăvară.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că România traversează o perioadă cu o pandemie intensă de COVID-19, ministrul Nelu Tătaru spune că autoritățile nici măcar nu iau în calcul amânarea acestor evenimente.

Ce spune Nelu Tătaru despre noul an școlar și alegerile locale

Prezent într-o vizită de lucru la Botoșani, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, că autorităţile centrale nu iau în calcul, în momentul de faţă, nici amânarea începerii noului an școlar, nici a alegerilor locale din luna septembrie.

ADVERTISEMENT

”E prematur să gândim. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie.

În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a afirmat Tătaru la Botoșani, conform Hotnews.

ADVERTISEMENT

Ce spune Nelu Tătaru despre revenirea la stare de urgenţă în România

Numărul zilnic al cazurilor de infectare cu COVID-19 din România a crescut de la medii de 300-400 în luna trecută, la 700-800 în ultimele zile. În ciuda acestui aspect, Nelu Tătaru nu e îngrijorat și spune că oficialii pot gestiona focarele din țară, mai ales cu noua lege a carantinării la îndemână.

”Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment.

ADVERTISEMENT

Sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat Tătaru.

De la startul pandemiei până la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

ADVERTISEMENT