Fotbal intern

Nelu Tătaru anunță când se pot relua meciurile din Liga 1 cu fani în tribune: „În toamnă putem avea o competiție normală”

05.06.2020 | 18:36
Nelu Tataru anunta cand se pot relua meciurile din Liga 1 cu fani in tribune In toamna putem avea o competitie normala
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre motivele pentru care nu se pot relua meciurile din România cu fani în tribune, explicând că oamenii sunt greu de gestionat pe un stadion de fotbal.

Totuși, acesta consideră că dacă situația o va permite, fotbalul se va relua în toamnă cu suporteri în tribune.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru anunță când se pot relua meciurile din Liga 1 cu fani în tribune

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre motivele pentru care nu se pot relua meciurile din Liga 1 cu spectatori în tribune: „În momentul de față, noi avem spectacole în aer liber, pe scaun, cu distanțare. Întrecerile sportive n-o să le putem face de pe scaun. 

Oamenii sunt în mișcare, sunt în apropiere, iar distanțarea nu mai poate fi controlată. Puteți controla o galerie? Puteți controla o bucurie a golului? Pe noi ne interesează să existe precauții.

ADVERTISEMENT

În momentul în care vom vedea că în comunitate nu vom mai avea acea transmitere accentuată, vom putea gestiona și lucrurile cu public”.

„ În acest moment, în Ungaria avem două cazuri la o mie de locuitori, noi suntem la 8,9. Gândiți-vă că noi gestionăm următoarele zile în care acest 8,9 s-ar putea să fie mai ridicat”, a mai spus Nelu Tătaru pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

„În toamnă, dacă evoluția ne permite, vom avea o competiție normală!”

„În funcție de evoluție. În acest sfârșit de campionat nu cred că vom avea spectatori, mai ales că se va termina foarte repede. Meciurile vor fi fără spectatori. Din toamnă, dacă evoluția ne permite, vom putea ajunge să avem o competiție normală. 

Avem niște participanți, fie că vorbim de jucători, personal tehnic sau personal de asistenți, iar ei au fost testați, retestați și ținuți în aceste cantonamente. 

ADVERTISEMENT

Acesta a fost rostul acestui cantonament, să se poată întâlni apoi cei care sunt testați și sunt negativi și nu pot produce o infectare”, a continuat Nelu Tătaru.

„Vizavi de raportarea pe zile, analizăm fiecare zi în parte. Analizăm cazurile noi, cazurile de terapie intensivă, cazurile de primiri la Urgențe.

În același timp, facem și o evaluare la o săptămână, pentru a vedea dacă acest trend se menține. Cât timp este doar un joc al numărului de cazuri de la o zi la alta, putem gestiona situația”, a mai spus ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT