News

Nelu Tătaru anunță când vom reveni la o viață normală. Ministrul Sănătății vine cu ultimele precizări

06.06.2020 | 14:37
Nelu Tataru anunta cand vom reveni la o viata normala Ministrul Sanatatii vine cu ultimele precizari
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, anunță când vom reveni la o viață normală și face o radiografie a epidemiei de coronavirus, explicând ce ne așteaptă în perioada următoare.

Nelu Tătaru anunță când vom reveni la o viață normală

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, la Digi24, despre epidemia de coronavirus din România, în condițiile în care au început măsurile de relaxare și a spus când ar trebui să ne așteptăm la revenirea la normal.

ADVERTISEMENT

„Suntem la două zile după a doua etapă de relaxare. Evaluarea primei ne-a arătat că putem veni cu alte etape.

Dacă evoluția ne permite respectarea măsurilor, ne gândim că la sfârșitul lui iulie, începutul lui augut, putem ajunge la o viață relativ normală”, a declarat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

În acest sens, ministrul Sănătății anunță și demararea unui studiu amplu, care să ne arate ce procent din populația țării s-a infectat cu noul coronavirus și cât de pregătiți suntem pentru un eventual val doi de infecții.

Studiul care ne va spune câți români s-au infectat cu noul coronavirus

„Studiul ne va arăta ce previziuni avem. Această testare va fi pe un eșantion de peste 29.000 de subiecți, vom lua pacienți care se vor prezenta la trei laboratoare pentru testare periodică.

ADVERTISEMENT

INSP-ul va solicita serul rezidual de la aceștia, dacă își dau acordul aceste probe de dozează prin teste serologige IGG-ul.

Tabloul ne va spune ce procent din populația României a trecut prin boală. Ne arată evaluarea noastră, dar și o previziune despre și ce se va întâmpla într-un val doi”, a mai spus Nelu Tătaru, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății spune că, în general, o pandemie merge un an-doi cu epidemii sezoniere, iar rolul autorităților este acela de a limita răspândirea infecției, mai ales că nu există momentan un vaccin împotriva noului coronavirus.

„Eu cred că al doilea val nu va mai fi aca acesta, dar noi trebuie să ne pregătim pentru orice. Facem tot posibilul să nu mai ajungem la o perioadă ca aceasta”, a mai spus ministrul Sănătății.

De altfel, Tătaru săune că este de așteptat ca această patologie să mai dureze cel mult doi ani, motiv pentru care recomandă vaccinarea împotriva noului coronavirus, atunci când va exista un vaccin, dar nu ar obliga populația să se vaccineze.

ADVERTISEMENT