ADVERTISEMENT
News

Nelu Tătaru anunță crearea a încă 280 de paturi ATI. Când vor fi date în folosință

Autor: Adrian Baciu | 18.11.2020 | 23:57
Nelu Tătaru anunță crearea a încă 280 de paturi ATI. Când vor fi date în folosință
Nelu Tătaru susține că suspecții de Covid-19 sunt vinovați pentru numărul scăzut de teste Sursa foto: Hepta.ro

Într-un context grav al pandemiei de COVID-19, cu peste 10 mii de cazuri pe zi, Nelu Tătaru anunță că România va beneficia de încă 280 de paturi la ATI în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

În cadrul ședinței de guvern de miercuri, 18 noiembrie, ministrul Sănătății a declarat că în următoarea perioadă, mai exact între 7 şi 21 de zile, vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi de terapie intensivă.

Vestea este una foarte bună și de bun augur pentru populație, dar și pentru zona sanitară, dat fiind faptul că numărul pacienților în stare gravă se apropie de 1.200.

Vești bune de la Nelu Tătaru. România va avea încă 280 de paturi la ATI în următoarea perioadă

Sufocată de cazurile grave de pacienți infectați cu COVID-19, România își mărește capacitatea din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

ADVERTISEMENT

În următoarea perioadă, mai exact în decurs de 1-3 săptămâni, vor fi puse în folosință încă 280 de paturi de terapie intensivă, a anunțat Nelu Tătaru, ministrul sănătății, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

  • 1.171 de pacienți internați în stare gravă la ATI erau în România miercuri, la ora 13:00, conform datelor oficiale

”În ultimele 3 zile am făcut o evaluare la nivel naţional şi în Bucureşti a situaţiei evoluţiei pandemiei şi am căutat suplimentarea paturilor de terapie intensivă la nivel naţional şi în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Astăzi (n.r. miercuri) am introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de unităţi medicale, de spitale, în totalitate sau doar cu o parte de ATI, urmând ca în 7 până la 21 de zile să operaţionalizăm 280 de paturi de terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.

Câte paturi ATI avea România la începutul lunii

La începutul lunii noiembrie, chiar în prima zi, același Nelu Tătaru dezvăluia că în România există 1.250 de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 și că acest număr va crește, el amintind că la începutul pandemiei existau doar 740 de paturi la ATI.

ADVERTISEMENT

”Am plecat în luna martie cu 740 de paturi pe suport Covid complet dotate. Suntem la 1.250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1.500.

Avem cu 75 la sută mai mult decât am avut inițial, la finele anului vom avea încă 17 la sută, iar în februarie vom fi la 146 la sută ca și dotări, asta însemnând ventilatoare, injectomate și monitoare”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT