News

Nelu Tătaru anunță un posibil val doi al măsurilor de relaxare. Când se pot redeschide terasele și plajele

26.05.2020 | 10:49
Nelu Tataru anunta un posibil val doi al masurilor de relaxare Cand se pot redeschide terasele si plajele
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, doctorul Nelu Tătaru, anunță un posibil val doi al măsurilor de relaxare, unul în care se pot redeschide terasele și plajele din România.

Nelu Tătaru anunță un posibil val doi al măsurilor de relaxare. Când se pot redeschide terasele și plajele

Numărul zilnic al cazurilor noi de coronavirus din România se află pe o zonă constantă care nu alertează autoritățile. Nu se mai înregistrează valori ridicate ca în aprilie, iar măsurile de relaxare ar putea să se intensifice.

ADVERTISEMENT

În acest sens, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în acest moment nu se pune problema introducerii unor noi restricții în România, în condițiile în care duminică și luni au fost înregistrate peste 200 de noi cazuri zilnice de COVID-19.

Mai mult, ministrul afirmă că dacă se va menține trendul descendent în privința numărului de infecții din țara noastră, de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie, o măsură similară ar urma să fie luată în cazul plajelor.

ADVERTISEMENT

”Deocamdată nu se pune problema (n.r. de noi măsuri de restricționare), noi gestionăm și evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă – 177.

Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă se relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.r.) să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat.

ADVERTISEMENT

Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi.

În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”., a spus ministrul la B1.

ADVERTISEMENT

Când se reiau zborurile externe

În ceea ce privește reluarea zborurilor externe, ministrul Sănătății a precizat că autoritățile vor lua hotărâri după ce vor purta discuții cu reprezentanții statelor cu care România are legături aeriene.

”Discutăm cu Ministerul Transporturilor, precum și cu țările terțe cu care avem legături aeriene. În măsura în care condițiile din aceste țări nu impun izolări sau carantinări, atunci și la noi se va discuta acest lucru. Noi avem izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru toți cei care vin din străinătate.

Nu mai există zone roșii sau zone galbene, totul e mai degrabă o zonă galbenă, având în vedere că avem izolare la domiciliu”, a mai spus Tătaru pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT