News

Nelu Tătaru, avertisment înfiorător! „ Aproape 4% din populație are anticorpi COVID-19. Avem o imunizare mică”

02.09.2020 | 14:35
Nelu Tataru avertisment infiorator  Aproape 4 din populatie are anticorpi COVID19 Avem o imunizare mica
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a transmis un avertisment înfiorător! Acesta a explicat pentru Europa FM, că doar 3,87% din cele aproape 7.832 de probe recoltate de la persoane care s-au vindecat de COVID-19 au anticorpi.

Mai mult de atât, la nivel național, 6% din populație a fost imunizată după infectarea cu virus. “Informarea îmi spune că s-au raportat de către DSP-uri recoltarea serurilor reziduale în număr de 12.901.

ADVERTISEMENT

Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate la nivelul INSP 7.832, care doar 303 fiind pozitive, dând o rată de imunizare de 3,87%.

Ce spune Nelu Tătaru despre imunizare

Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică.

ADVERTISEMENT

Avem studii în desfășurare care ne arată că o parte din subiecți pot face anticorpi într-un titlu mare, alții într-un titlu mic, iar alții nu fac anticorpi deloc la trecerea prin boală”, a declarat ministrul.

Nelu Tătaru a precizat că testările COVID-19 care vor fi făcute până în ianuarie anul viitor costă nu mai puțin de 178 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

„Facem calcule pentru a putea recupera acești bani pe proiecte europene iar la nivelul Ministerului Sănătății doar calculele noastre și evaluările noastre pe testare până la sfârșitul anului, inclusiv luna ianuarie de anul viitor, ar include 178 de milioane de euro doar testările” a precizat acesta.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a mai spus și că până pe 9 septembrie ar trebui cumpărate vaccinurile împotriva gripei, iar până la data de 1 octombrie să înceapă sezonul de vaccinare antigripală.

ADVERTISEMENT

“Pe 9 septembrie avem achiziţionarea vaccinurilor pentru gripă, iar după 15 septembrie până pe 1 octombrie ar trebui să avem şi începutul acestui sezon de vaccinare antigripală, să se vaccineze persoanele cu risc, copiii, cei care lucrează în instituţii direct cu persoane, cum ar fi învăţământ, cum ar fi spitale.

ADVERTISEMENT

Noi discutăm foarte mult în această vară de prezenţa acestui vaccin şi vaccinareas antigripală, după cum discutăm şi de vaccinarea pneumococică”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.