News
notix pixel id

Nelu Tătaru avertizează: ”Se pot impune noi restricții dacă va crește alarmant numărul cazurilor”

04.06.2020 | 16:27
Nelu Tătaru avertizează: ”Se pot impune noi restricții dacă va crește alarmant numărul cazurilor”
Nelu Tătaru avertizează: ”Se pot impune noi restricții dacă va crește numărul cazurilor”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertizează asupra faptului că în țara noastră s-ar putea impune noi măsuri de restricționare socială în cazul în care va crește alarmant numărul cazurilor de infectare cu Covid-19.

Nelu Tătaru avertizează: ”Se pot impune noi restricții dacă va crește numărul cazurilor”

Trendul descendent al infecțiilor zilnice cu Covid-19 din România a fost întrerupt joi, 4 iunie, de o raportare ușor îngrijorătoare a Grupului de Comunicare Strategică: 238 de noi cazuri.

Pus să comentez noua hartă zilnică a contaminărilor, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că deocamdată nu ar trebui să ne îngrijoreze această creștere, însă transmite un avertisment.

ADVERTISEMENT

Deși românii se pregătesc un al treilea val al măsurilor de relaxare, Nelu Tătaru spune că, dacă vom avea o creștere explozivă a cazurilor zilnice, autoritățile pot reveni la o serie de restricții.

”Avem un număr mai mare de cazuri față de zilele trecute, dar și un număr mai mare de teste. Vom avea zile în care cazurile vor alterna, vor fi mari, mai mici.

ADVERTISEMENT

Măsurile de relaxare vor veni dacă acest număr va scădea și cazurile de la ATI vor scădea. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri, vom anula al treilea val de relaxări.

Da, se pot impune noi restricții dacă vor crește alarmant cazurile. Dar deocamdată nu e un motiv de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, analiza se face săptămânal. Luăm global la nivel de săptămânal pentru a analiza ce măsuri vom lua din 15 iunie”, a spus ministrul la Antena 3.

Nelu Tătaru, despre bolnavii cronici: ”Nu-i putem lăsa pe drum”

Ministrul are o recomandare pentru managerii de spitale din țară în legătură cu bolnavii cronici care au nevoie de îngrijiri în această perioadă.

ADVERTISEMENT

”Recomand managerilor de spitale să drămuiască bine tot ce înseamnă pacienți cronici. Nu putem lăsa pacienții cronici pe drum. Pentru ei recomand să existe programări. Să existe o gestionare pentru fiecare unitate în parte.

Spitalele suport covid au început să se redeschidă. Se reevaluează numărul de cazuri care pot fi dirijate către alte zone Covid. Să preia pacienții Covid.”, a mai spus Tătaru la postul citat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri