ADVERTISEMENT
News

Nelu Tătaru avertizează: ”Transmiterea comunitară se accentuează”. Ce se va întâmpla cu numărul cazurilor zilnice 

Autor: Adrian Baciu | 22.06.2020 | 10:07
Nelu Tătaru avertizează: ”Transmiterea comunitară se accentuează”. Ce se va întâmpla cu numărul cazurilor zilnice 
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru/ Foto: hepta.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că transmiterea comunitară a noului coronavirus din ultimele zile se accentuează în România.

ADVERTISEMENT

După cele cinci zile consecutive cu peste 300 de contaminări în 24 de ore, oficialul Guvernului Orban spune că vom asista și la dublări sau triplări ale numărului de cazuri.

Autoritățile ar putea gestiona această situație doar dacă populația va respecta măsurile de distanțare fizică impuse, mai anunță Tătaru.

ADVERTISEMENT

Avertismentul lui Nelu Tătaru: ”Transmiterea comunitară se accentuează”

Nelu Tătaru s-a pronunțat după bilanțul îngrijorător al infectărilor zilnice. Oficialul guvernamental spune că autoritățile încă sunt într-un moment în care pot gestiona această creștere, dar ”transmiterea comunitară devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”.

”Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă.

Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.”, a spus Tătaru la Digi24.

ADVERTISEMENT

Când vom avea probleme mai mari

În opinia ministrului Tătaru, sistemul de sănătate intern va avea probleme mai mari în momentul dublării sau al triplării numărului zilnic de infectări cu Covid-19.

”Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate.

ADVERTISEMENT

Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități.

Fiecare din aceste norme trebuie respectate. În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo.”, a mai spus ministrul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!