News

Nelu Tătaru cere două săptămâni pentru a „limita” focarul de coronavirus de la Suceava. Anunțul ministrului

10.04.2020 | 19:55
Nelu Tataru cere doua saptamani pentru a limita focarul de coronavirus de la Suceava Anuntul ministrului
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Focarul de infecție de la Suceava ar putea fi limitat în două săptămâni, conform ministrului Nelu Tătaru. Vestea bună a fost dată cu ocazia unei vizite la Vaslui.

Focarul de infecție de la Suceava, limitat

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a primit o moștenire teribilă din partea lui Victor Costache. Nu este zi în care un spital nou din România să nu devină focar de infecție, la fel cum nu este zi în care un medic să nu se plângă de lipsa materialelor de protecție.

ADVERTISEMENT

Cel mai cunoscut caz la nivel național e cel al Spitalului Județean Suceava, unde managementul dezastruos combinat cu delăsarea oamenilor au dus la carantinarea totală a zonei.

Cu toate acestea, Tătaru e optimist că în două săptămâni, noua conducere de militari va reuși să restabilească ordinea la Suceava și focarul va fi „limitat”.

ADVERTISEMENT

„Acolo, la Suceava, a fost ceva deosebit. Tocmai de aceea mă vedeţi la toate focarele mai mici din ţară. Nu vrem să mai avem o Suceava. Suceava a însemnat o serie de nereguli, plecând de la personal medical, de la Direcţia de Sănătate Publică, plecând de la autorităţi locale sau de la pacienţi care omiteau sau refuzau să răspundă la nişte întrebări, plecând de la o situaţie care a fost luată în uşor, plecând de la nerespectarea în timp a circuitelor epidemiologice, plecând de la anchete epidemiologice incomplete. 

Se pare după lungi reticenţe că personalul medical acceptă rigurozitatea militară, deşi circuitele şi tot ce însemna activitatea medicală rămân pe civil. Sperăm ca în două săptămâni să putem limita acest focar care există la Suceava”, a declarat Tătaru, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ministrul a dezvăluit că există în continuare cadre medicale care refuză să poarte măști de protecție în Spitalul Județean Suceava, însă aceste lucruri nu vor fi tolerate.

Când mă gândesc că au fost părtaşi la ce s-a întâmplat, nu ştiu dacă cineva de acolo poate avea vreo nemulţumire în acest moment, când nişte oameni se riscă, merg în focar tocmai pentru a-i ajuta.

ADVERTISEMENT

În ultima săptămână au fost tot mai multe reticenţe la tot ceea ce însemna şi testare şi izolare şi carantinare şi participarea la un circuit epidemiologic şi un circuit care includea cazarea personalului medical la hoteluri din Suceava pentru a nu merge acasă”, a concluzionat Tătaru.

ADVERTISEMENT
Tags: