News

Nelu Tătaru cere repetarea anchetelor epidemiologice din Galați, pentru că ar fi greșite. Județul are un singur medic epidemiolog

13.07.2020 | 21:19
Nelu Tataru cere repetarea anchetelor epidemiologice din Galati pentru ca ar fi gresite Judetul are un singur medic epidemiolog
Nelu Tătaru, mesaj alarmant: "Nu avem pârghiile să obligăm pacienții COVID-19 care au solicitat externarea să stea în casă. Unii se plimbă printre noi" Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru bănuiește că anchetele epidemiologice nu s-ar fi făcut corect la Spitalul Județean Galați.

Tătaru va trimite Corpul de Control la Spitalul Județean Galați, dar și Inspecția Sanitară de Stat, pentru a trage concluziile necesare.

ADVERTISEMENT

Situația e cu adevărat incredibilă la Galați, unde județul are un singur medic epidemiolog care nu ar fi desfășurat corect anchetele epidemiologice.

Nelu Tătaru crede că anchetele epidemiologice din Galați se vor relua

„Au fost anchete epidemiologice în desfăşurare, dar care nu văd un final la ele. Am solicitat şi detaşat Inspecţia Sanitară de Stat, precum şi epidemiologi de la Constanţa care au venit de două zile şi evaluează situaţia. Va veni şi Inspecţia Sanitară de la minister, precum si Corpul de Control al ministrului pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital.

ADVERTISEMENT

Urmează o evaluare nouă la nivelul fiecărei secţii, avem trei focare mari: Cardiologie, Chirurgie 2, Medicală 2, care după trei zile de dezinfecţie s-a selectat personalul care nu e pozitiv şi astăzi îşi va relua activitea medicală, în primă fază doar pentru urgenţe”, a explicat Tătaru.

Deși pare incredibil, Galațiul are un singur medic epidemiolog responsabil de toate anchetele din zonă.

ADVERTISEMENT

„Aici, la Galaţi, e un singur medic epidemiolog care lucrează şi la spital, şi la DSP, şi are şi alte 3 contracte de muncă în altă parte. Evaluarea pe care a făcut-o doamna doctor nu corespunde cu ce există în acest spital în acest moment. Cei de la Constanţa evaluează cum stau lucrurile şi vor face un raport final. Concluzia vine la finalul acestei evaluări”, a completat ministrul Tătaru.

Nelu Tătaru a vizitat Spitalul Județean Galați, devenit focar de infecție după ce s-au infectat 83 de angajați și 24 de pacienți în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

România are în acest moment aproximativ 220 de cazuri în ATI, un număr care nu pune în pericol sistemul medical din țara noastră, însă specialiștii estimau că la mijlocul lunii august vor exista aproximativ 1.400 de oameni în secțiile de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT
Tags: